Tojáslikőrrel kezdjük a Húsvétot
Családunkban hagyomány, hogy Húsvét - és Karácsony - mind a két napját tojáslikőrrel kezdjük. Reggelire szigorúan mindenki egy kupicát kap. Mikor kicsik voltunk - és néha még ma is - kinyaltuk, kinyaljuk a poharat. Olyan finom!

A házilag elkészített tojáslikőr sokkal finomabb, mint a bolti. Remek welcome drink, de díszes üvegekbe töltve, feldíszítve, egyedi ajándék is válhat belőle.

Hozzávalók: (kb. 1 liter lesz belőle):
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:
1. A tejet és a tejszínt öntsd össze, forrald fel a vaníliás cukorral vagy a félbevágott vaníliarúddal és 10 dkg porcukorral, majd tedd félre és hűtsd ki.
2. A tojások sárgáját keverd ki a maradék porcukorral, néhány kanállal tegyél hozzá a kihűlt tejből és addig habosítsd, míg a cukor teljesen elolvad benne.
3. Öntsd hozzá a kihűlt tejszínes tejet, és keverd össze jól az egészet, majd öntsd hozzá az alkoholt is.
4. Töltsd üvegekbe, majd rakd be a hűtőbe minimum egy egész napra, de igazán finom egy hét múlva lesz.

Tipp:
Amíg a hűtőben áll, naponta legalább egyszer rázd fel az üveget.

Forrás
Kép