Test és lélek harmóniája
10. alkalommal rendeztek Mediball Országos Bajnokságot Nyíregyházán. Az ország több pontjáról, sőt Oroszországból is érkeztek sportolók. A Mediball egyre népszerűbb hazánkban.

 Magyarországon Nyíregyháza a Mediball központja. A kínai eredetű játék nagyon hatékonyan megdolgoztatja az agy mindkét felét, így sok jótékony hatása van. Segíti az egyensúly érzéket, a koncentrációt, így a gyerekek például könnyebben tanulhatnak. A sportág egyre népszerűbb, és a 10. országos bajnokságra közel kétszáz versenyző érkezett az ország különböző pontjairól, de jött csapat Oroszországból is. Halkóné Dr. Rudolf Éva az unokáját is elhozta az eseményre.

- Ez a sport, mely egyben tömegsport és versenysport is, a testi és lelki harmóniának a megteremtésében óriási szerepet játszik. Nyíregyháza eddig is támogatta a diák és szabadidősportot, ebbe pedig jól beleillik a mediball. Az unokámat is azért hoztam el, mert tudtam, hogy itt jó helyen van, mert ez olyan, mint egy nagy család – mondta Halkóné Dr. Rudolf Éva a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottság elnöke. 

A Mediballban két kategóriában rendeznek versenyt. A formagyakorlat során zenére mutatnak be egy koreográfiát a résztvevők. Itt egyéni, páros és csapatversenyt is rendeznek, és van aki nem csak egy, hanem két ütőt is használ. A lényeg, hogy a gyakorlat bemutatása közben a labda – a centrifugális erőt is kihasználva – az ütőn maradjon. Rendeznek mérkőzéseket is, itt a háló fölött kell áttenni a labdát. A nyíregyházi Spirit SE több versenyzője legutóbb meghívást kapott Kínába, a sportág őshazájába, ahol jó eredményeket értek el.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos