Terítéken a menekültügy
A kormány a menekültüggyel próbálta elterelni a közvélemény figyelmét az elmúlt fél év rossz döntéseiről. Ezt mondta Varjú László, a Demokratikus Koalíció országos alelnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A politikus elhozta a DK által összeállított Nemzeti Korrupciós Vándorkiállítást is, amely szerintük a menekültproblémánál súlyosabb hazai gondokat sorakoztatja fel. Ezeken többek között szerepel a nemzet gázszerelőjének töretlen karrierje, a keszthelyi kikötőtulajdonos, a közvilágítási pályázatok állandó nyertesének sikere, a filmmogul kaszinókirály monopóliuma, de az évszázad bűncselekményének mondott Quaestor-botrány is. Varju László szerint jó lenne, ha a kormány újra az ország irányításával foglalkozna.

– Felszólítottam a fideszes országgyűlési képviselőket, hogy vonják vissza az Európai Uniót bíráló határozati javaslatukat, inkább foglalkozzanak azzal, ami Magyarországon történik, és ember módjára adjanak egy pohár vizet annak, aki szomjas, és hagyják őt békén tovább utazni – mondta Varju László. – Az állampolgárok számára pedig azt javasoljuk, hogy legyenek ebben a folyamatban emberségesek, de ne feledkezzenek meg arról, ha nem jut néhány milliárd forint az ő számukra, eközben százmilliárdokat loptak el az elmúlt időszakban.