Telt házzal indult a terembajnokság
Elkezdődtek a küzdelmek az Városi Teremlabdarúgó Bajnokságban. 43 csapat nevezett az idei sorozatra, a legjobbak pedig február végén egy Szuper Döntőben mérhetik össze tudásukat.

 

Meglepetésekben nem volt hiány már az első fordulóban sem. Több alacsonyabb osztályú csapat is magasabban jegyzettet győzött le, az Intersport Városi Terembajnokságnak pedig épp ez az egyik legnagyobb erénye. A szabadtéren különböző osztályokban játszó együttesek itt egy csoportban szerepelnek, és bár évekkel ezelőtt azért indult a sorozat, hogy a csapatok felkészüljenek a tavaszi idényre, mostanra komoly presztízse lett a bajnokságnak.

- Mindenki szeretné megmutatni mire képes. Mind a tíz, a Városi Kispályás Bajnokságban lévő csoportból vannak gárdák, és sokszor eltűnik a különbség az alacsonyabban és a magasabban jegyzett együttesek között. Aminek nagyon örültem, hogy már a nyitó napon telt ház volt a Bem Iskola tornatermében – mondta Dajka László főszervező.

A bajnokságban 43 csapat vesz részt, és február 25-ig tartanak a küzdelmek. Ekkor a csoportok első két helyezettjei egy Szuper Döntő keretében vívják a helyosztókat.

A kispályás labdarúgás szerelmeseinek nem kell ilyen sokat várniuk, ha igazi csemegét szeretnének látni. December 5-6-án a világbajnok spanyol futsal válogatott lép pályára Magyarország ellen a Continental Arénában.

Dankó László