Teljes biztonságban várják az alsósokat és az óvodásokat az oktatási intézmények

Hétfőn újranyitják az óvodákat és az iskolák alsótagozatos osztályait. Az intézmények már felkészültek: fertőtlenítették a helyiségeket, tantermeket. A szülők azonban ennek ellenére is dönthetnek úgy, hogy otthon tartják gyermekeiket. A távolmaradásukat az intézményvezetők engedélyezhetik – hangzott el az M1 Híradójában.

A családoknál megkezdődött – a koronavírus előttről jól ismert – vasárnapi rutin: ellenőrizni az iskolatáskát, a házi feladatokat, hogy minden készen álljon hétfőre.

Debrecenben még az utolsó napon is fertőtlenítették a tantermeket, taneszközöket. A tanárok soron kívüli beoltása pedig tovább növeli a jelenléti oktatás biztonságát.

Hétfőn az általános iskolákban csak az alsósoknak indul újra a tanítás. Így a legtöbb intézményben például a szigethalmi általános iskolában is számos tanterem szabad marad, ezért úgy döntött az iskola vezetése, hogy két csoportra bontják az osztályokat, ezzel tovább csökkentve a fertőzés kockázatát.

A biztonsági intézkedések ellenére is dönthetnek úgy a szülők, hogy nem engedik a gyermekeiket iskolába, óvodába. Ilyenkor az igazgatót kell tájékoztatniuk. Az M1-nek nyilatkozó  Wéber Adrienn intézményvezető azt mondta: azok a szülők jelezték a gyermek távolmaradását, ahol a gyermek vagy valamelyik családtag krónikus betegsége ezt indokolja.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az M1-nek elmondta, hogy a megtett intézkedések mellett biztonságban kezdődhet a jelenléti oktatás hétfőn.

A felső tagozaton és a középiskolákban pedig május 10-től kezdik újra a személyes oktatást.

 

Forrás: hirado.hu