Teljes biztonságban várják az alsósokat és az óvodásokat az oktatási intézmények

Teljes biztonságban várják az alsósokat és az óvodásokat az oktatási intézmények

Hétfőn újranyitják az óvodákat és az iskolák alsótagozatos osztályait. Az intézmények már felkészültek: fertőtlenítették a helyiségeket, tantermeket. A szülők azonban ennek ellenére is dönthetnek úgy, hogy otthon tartják gyermekeiket. A távolmaradásukat az intézményvezetők engedélyezhetik – hangzott el az M1 Híradójában.

A családoknál megkezdődött – a koronavírus előttről jól ismert – vasárnapi rutin: ellenőrizni az iskolatáskát, a házi feladatokat, hogy minden készen álljon hétfőre.

Debrecenben még az utolsó napon is fertőtlenítették a tantermeket, taneszközöket. A tanárok soron kívüli beoltása pedig tovább növeli a jelenléti oktatás biztonságát.

Hétfőn az általános iskolákban csak az alsósoknak indul újra a tanítás. Így a legtöbb intézményben például a szigethalmi általános iskolában is számos tanterem szabad marad, ezért úgy döntött az iskola vezetése, hogy két csoportra bontják az osztályokat, ezzel tovább csökkentve a fertőzés kockázatát.

A biztonsági intézkedések ellenére is dönthetnek úgy a szülők, hogy nem engedik a gyermekeiket iskolába, óvodába. Ilyenkor az igazgatót kell tájékoztatniuk. Az M1-nek nyilatkozó  Wéber Adrienn intézményvezető azt mondta: azok a szülők jelezték a gyermek távolmaradását, ahol a gyermek vagy valamelyik családtag krónikus betegsége ezt indokolja.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az M1-nek elmondta, hogy a megtett intézkedések mellett biztonságban kezdődhet a jelenléti oktatás hétfőn.

A felső tagozaton és a középiskolákban pedig május 10-től kezdik újra a személyes oktatást.

 

Forrás: hirado.hu