Teljes a keret

Négy fronton szerepel a következő szezonban a Fatum Nyíregyháza. A csapat a MEVZA Liga és a CEV Kupa mellett a magyar bajnokságban és a kupában is indul, így fontos volt a keret megerősítése.

- 14 fős lesz a csapatunk, több játékos szerződtetését már nem tervezzük. Sok mérkőzés vár a játékosokra, ami nagyban segítheti a fiatalok fejlődését - mondta Kósa Árpád ügyvezető.

Kedden két fiatalt mutatott be a klub. Szabó Lili saját nevelésű játékos, és ütőként bevethető. Ő a Móricz Iskolában sajátította el a röplabda alapjait.

- Számomra a legfontosabb most, hogy sokat tanuljak. Jó játékosokkal készülhetek együtt, és szeretném beverekedni magam a csapatba - mondta Szabó Lili játékos.

Kotormán Réka is nagyon fiatal, ő a Vasas korosztályos együtteseivel mindent megnyert, de a Nyíregyháza lesz az első felnőtt csapata. Jelenleg az EYOF-ra, azaz Ifjúsági Olimpiára készül a válogatottal.

Több klub is keresett, de nagyon örülök, hogy Nyíregyházán folytathatom. Horváth Andrással dolgoztam együtt a válogatottnál, tudom, hogy jó szakember, ez sokat számított a döntésemnél - mondta Kotormán Réka játékos.

A hétvégén a strandröplabdásoké lesz a főszerep. Az országos bajnokság második fordulóját Nyíregyházán rendezik.

- A selejtezőket a strandon rendezzük, a torna különlegességét viszont az adja, hogy a női és a férfi döntő helyszíne is a Kossuth tér lesz, a Hübner Strandröplabda Fesztivál után itt láthatják a nézők a finálékat - mondta Erdősné Balogh Erika szervező

A strandröplabda tornán az ország legjobbjai állnak rajthoz.

Dankó László