Téliesítés a Parkfürdőben – Fedik az 50 méteres medencét

Október 8-án kezdődött a sóstói Parkfürdőben található 50 méteres medence téliesítése, sátorfedésének építése. Az előkészületi munkálatok javában tartanak. Kedd reggel a fedősátrat terítették és rögzítették a versenymedencénél.


A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője, Podlovics Lajos elmondta, hogy kezdődik a hidegebb idő így október elején elkezdik téliesíteni a kültéri medencét.

Az őszi, téli hidegebb napokra már a társaságunk felkészült, így menetrend szerint felállítjuk a sátrat a medence fölé. Komoly munkának bizonyul, hiszen két hetet vesz igénybe, a munkálatokhoz hozzá tartozik a víz leengedése, a medence körüli oszlopok és rácsok felszedése. Az előkészületi munkák után a ponyva kiterítése következik, egy-egy ponyvaelem 8-9 mázsa, ezeket pedig rögzítő lapokkal illesztjük össze. A következő lépésben már a ponyvát levegővel felengedjük, és visszatöltjük vízzel az úszómedencét, majd hatósági vízmintát vesznek amelynek az eredményére várni kell pár napot.

A Sóstó Gyógyfürdők Zrt. idén júniusban nyitotta meg a Parkfürdőt és a Tófürdőt is. A 2018-as szezonban mindkét helyen szeptember 2-áig fogadták a vendégeket. A hektikus időjárású nyár ellenére is jó szezont zártak a sóstói fürdők. Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő közel 240 ezer vendéget fogadott, míg a Tófürdő 36 ezret, ami szintén kiemelkedő vendégszámnak tekinthető.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A szezon már zárult, sőt, már készülnek a hidegebb időszakra a Parkfürdőben. A nagy medence fedésének munkálatai, az összekötő folyosó építése, valamint kisebb burkolatjavítási, karbantartási munkák elvégzése, illetve a medence teljes vízcseréje várhatóan két hétig tartanak. A munkálatok elvégzésének ideje alatt az Aquarius Élményfürdő zavartalanul működik. A kinti medence újbóli üzembe helyezésének tervezett időpontja október 20-a. Így azt követően, a Júlia Fürdő megnyitásáig a reggeli úszás ismét elérhető lesz a Parkfürdő 50 méteres medencéjében.

A Júlia Fürdő fejlesztése jó ütemben halad, többek között kicserélték a szabadtéri termál medence csempeburkolatát, valamint a tetőszerkezetet is korszerűsítették. A gyógyintézmény felújítása a végéhez közeledik, hiszen a munkálatokat a tervek szerint október végére fejezik be, így a nyitás várhatóan novemberben lesz.

 

Horváth Kíra