„Tekergő" - Futás a suliba! napot tartanak nagycsoportos ovisoknak  Nyírszőlősön
(Fotó: internet)

Az Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézménye „Tekergő” elnevezéssel nagycsoportos óvodásoknak indít programsorozatot. Ennek egyik eseménye a „Futás a suliba!” nap, március 26-án.

 

Helyszín: Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézménye, Nyíregyháza- Nyírszőlős, Kollégium út 54.

Időpont: 2019. március 26. kedd,  14 órától 16 óráig.

Tanítóink tapasztalták, hogy a leendő első osztályos gyermekek mindig izgatottan várják az iskolát, de sokszor nem tudják elképzelni, milyen is az ottani élet. Kicsit félnek az újtól, az ismeretlentől. Azért, hogy könnyebbé tegyük számukra az óvodából iskolába történő átmenetet, évekkel ezelőtt elkezdtük a Tekergő programsorozatunkat a nagycsoportos óvodások számára. Célunk, hogy a hozzánk ellátogató gyerekek és szüleik megismerjék az intézményt,  a tanító néniket, valamint az, hogy pozitív hatások érjék a kicsiket. Ezen a napon betekintést nyerhetnek az angol nyelv, az informatika, a testnevelés és a néptánc izgalmas világába. Mindezeken túl külön ízelítőt kívánunk nyújtani az angol kéttannyelvű iskolánkban folyó sokoldalú, játékos oktatási módszerekből. Intézményünkben kilencedik éve angol kéttannyelvű oktatást zajlik. Nyolcadikos végzőseink nagy része az elmúlt tanévben is és az ideiben is úgy hagyják el az általános iskolát, hogy tarisznyájukban a pogácsa mellett középfokú nyelvvizsga bizonyítvány is van.

Hisszük, hogy a Tekergő programsorozat az ismerkedéssel, a közös tevékenységekkel meggyőzi a gyerekeket és a szülőket arról, hogy iskolánkban a dolgok értük történnek. Talán így egyszerűbb és zökkenőmentesebb lesz a szeptemberi iskolakezdés is.

A gyermekek saját tapasztalatokat gyűjthetnek a foglalkozások során, új ismeretekkel gazdagodnak, mely által közelebb kerülnek iskolánk varázslatos világához.

Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézménye