Tehetségek keresése - toborzót indítanak a következő hetekben a kosarasok

Kosaras toborzót tart a Nyíregyházi Sportcentrum a következő hónapokban. A város iskoláit látogatják meg az edzők illetve a Blue Sharks játékosai. Bíznak abban, hogy sok fiatal kipróbálja a sportágat.

Toborzó, kosártábor, felnőtt és utánpótlás meccsek. Nagyüzem a kosarasoknál. Miközben a Blue Sharks a MAFC elleni vasárnapi meccsre készül az NB-I/B-ben, a Sportcentrum egy toborzót indít. Végig járják a város iskoláit a következő hónapokban, és bíznak abban, hogy sok fiatal ismerkedhet meg a kosárlabdával. Jelenleg is vannak olyan tehetségek, akik az élvonalban is játszhatnak majd.

– Az „A” csoportos szintig több játékosunk is eljuthat akár a mostani „B” csoportos együttesünkből is. Vannak tehetségeink - mondta Sitku Ernő a Nyíregyházi Sportcentrum sportigazgatója.

A toborzókon a felnőtt játékosok is ott lesznek, és szeretnének szórakoztató programot szervezni a diákoknak.

- Vinnénk magunkkal a felnőtt játékosokat, összemérhetik magasságukat Czinger Zoltánéval, és sok játékról is gondoskodunk - mondta Lekli József edző.

Nyáron kosaras tábort is tartanak, ennek az előkészületei már zajlanak. Tavaly nagy sikere volt, és olyan gyerekeket várnak, akik már rendelkeznek előképzettséggel. A korábbi táborozók közül többen a korosztályos csapat tagjai lettek.

- A Nyíregyháza Blue Sharks és a Nyíregyházi Sportcentrum játékosai is ott voltak a tavalyi táborban, de jöttek olyanok is akik korábban nem jártak rendszeresen edzésekre, most az U14-es keret tagjai – mondta Takács Máté edző.

A tábor során napi két edzést tartanak a gyerekeknek, közben pedig az ellátásukról is gondoskodnak.