Tehetségazonosítás – Tehetséggondozás az óvodai nevelés keretein belül
A Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye 2012-től regisztrált tehetségpontként működik.

Az intézményben ebben a nevelési évben az egyik szakmai munkaközösség a tehetségazonosítás- tehetséggondozás óvodai lehetőségeivel foglalkozik.
Április 23-án a szakmai munkaközösség néptánc gyakorlati bemutató foglalkozást szervezett a székhelyintézmény és a tagintézményeik óvodapedagógusai számára. Ezen a táncos-zenei foglalkozáson a pedagógusok újszerű módszertani ismereteket, ötleteket szerezhettek a játékos mozgásos tevékenységek szervezéséről, a differenciált képességfejlesztésről, a tehetséggondozás gyakorlati kérdéseiről.

A foglalkozáson a gyermekek fejlesztése ritmus- és kapcsolatteremtő drámajátékokkal, népi mondókákkal és dalos játékokkal, ugrós tánc előkészítését szolgáló ugróiskolákkal, vidám feladatokkal valósult meg. A szervezett tevékenységek nagymértékben hozzájárultak a zenei képességek, kiemelten a ritmusérzék és zenei improvizációs készség fejlesztéséhez. A mozgáskoordináció fejlesztése a változatos tempójú, ritmusú, irányú célzott testmozgásokkal történt. A páros és csapatjátékokban lehetőség volt a szociális képességek intenzív fejlesztésére.

A foglalkozást egy másik alkalommal, 2015. április 30-án nyitottá tették a néptánccsoportba járó gyermekek szülei és más érdeklődők számára is.