Távozott egy legenda
Elhunyt Tatos István.

 Néhány éve az egyik veterán atlétikai bajnokság előtt 92 évesen Tatos István három versenyszámban is magabiztosan győzött, új országos csúcsokkal. Néhányan viccesen a szemére vetették, miért nem a közelgő nyíregyházi eseményen javított rekordokat. Gyorsan jött a válasz: „ Maradt még bennem 1-2 méter.” Demonstrálva erejét Kerekes Lászlót, a diszkoszvetők edzőjét átölelte, és a derekánál fogva a magasba emelte. A tréner ekkor több mint száz kilót nyomott…
 Nem rendeztek nélküle szépkorúak versenyét sem a megyeszékhelyen. Egy alkalommal a kosárlabda pálya mellett beszélgettünk a hosszú élet titkáról, a kertészkedésről, a testnevelésről. Látszott rajta, kicsit bosszantja valami. A végén aztán kimondta: „ Régen tíz büntetőből tíz bement, most meg csak hat.” 92 évesen.

 Végül egy idézet a Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium 2004. évi könyvéből: “Tatos István élő tanárlegenda. Nyolcvankettedik évében is szálfa egyenesen, szellemileg és fizikailag remek kondícióban van. Fiatal nemzedékek hosszú sorának példaképe, sportra, egészséges életmódra szoktató nevelője.”
Tatos István nem sokkal 94. születésnapja előtt hunyt el. A legendás testnevelő, edző kezei alatt számos ismert sportoló nevelkedett, diákok ezreivel szerettette meg a sportot.
Nyugodjon békében Pista bácsi !

DL