Tavaszi Zsongás – Programkavalkád Nyíregyháza főterén
Fotó: Trifonov Éva / Archív

A hagyományokhoz hűen, idén is megrendezik a Tavaszi Zsongást Nyíregyházán. Április 2-a és 21-e között tavaszi vásárral és zenés színpadi produkciókkal teszik még hangulatosabbá a Kossuth teret. A rendezvény ideje alatt hat alkalommal zenétől lesz hangos a belváros, a koncertek péntekenként és szombatonként színesítik a programot. A vásári forgatag pedig mindennap várja a nyíregyháziakat és a városunkba érkező turistákat.

 

– Nyíregyházán lényegében márciusban és április elején nem sok olyan rendezvény van, amely szabadtéri. Természetesen ez időjárásfüggő is, de az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az emberek érdeklődnek a Tavaszi Zsongás iránt. Ez egy kicsit lazább, szórakoztatóbb rendezvény, ahol vannak játékok, kézművesek, különböző termékek, illetve nyíregyházi zenekarok a pénteki és szombati napokon. Várunk mindenkit szeretettel, jöjjenek el minél többen, nézzenek szét, szórakozzanak, hiszen ennek a rendezvénynek lényegében ez a célja – mondta el a rendezvény kapcsán dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

A Tavaszi Zsongás koncertjei 17 órától kezdődnek majd, az április 5-én fellépő Polip Band formációt másnap az LK Beat követi, a következő hetekben pedig a Mentha Project, a Tibi a hegyről, az Orpheum Madams és a Folkfusion Band is zenél. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere azt is elárulta, az immár hagyománnyá vált rendezvény kapcsán a helyi zenekarok mindig nagy örömmel mondanak igent a koncertfelkérésekre.

– A nyíregyházi zenekarok és azok a nyíregyházi emberek, akik a zenekarokban zenélnek, igen erősen lokálpatrióták és a városunknak a szépítése, kulturális életének fenntartása, fellendítése ott van a szívükben és a lelkükben. Attól függetlenül, hogy mi a szakmájuk, hiszen vannak közöttük orvosok és különböző foglalkozást űző emberek. Ez egy olyan összefogás a részükről, ami segíti a város kultúrájának a megalapozását és továbbvitelét – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

A helyi zenekarok népszerűsítésén túl természetesen a helyi termelők és kézművesek is kiemelt helyet kapnak standjaikkal a Tavaszi Zsongáson, hiszen az önkormányzat elkötelezetten támogatja őket. A tavaszi programkavalkád tehát április 2-án vette kezdetét a Kossuth téren, és közel 4 hétig várja az érdeklődőket.