Tavasszal indulhat az építkezés

A régi épületek rövidesen lebontásra kerülnek az NYVSC telephelyén, helyükön pedig egy modern, minden igényt kielégítő Atlétikai Centrum valósul meg a Tiszavasvári úton. A jogerős építési engedélyt még márciusban megkaphatja a város, majd a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után egy-két hónapon belül elindulhat a munka a területen.

A több mint 3 milliárd forintos fejlesztés keretében az ország legmodernebb fedett atlétikai csarnoka épül meg, többsávos 200 méteres futópályákkal, lelátóval. A centrum jó lehetőséget biztosít majd nem csak a nyíregyházi sportolók felkészüléséhez, hanem nemzetközi edzőtáborok tartásához is. Itt rendezhetik a magyar bajnokságokat is. A létesítményben vívó és judo terem is kialakításra kerül, de lesznek tollaslabda pályák is, ezért a sportágak képviselőinek véleményét is figyelembe vették a tervezéskor.

- Menet közben sokat kellett módosítani, ugyanis mindenkinek a véleményét meghallgattuk. Változtak az eredeti tervek, a dobóknak például egy külön szekciót hoztunk létre, hogy télen is készülhessenek, a tollaslabdázóknak pedig kettő helyett négy pályát építünk, ugyanis ez alapfeltétel ahhoz, hogy versenyeket rendezhessünk - mondta Batizi Tamás Nyíregyháza MJV Polgármesteri Hivatalának kabinetvezetője.

A vívók egy öt pástos termet kapnak, ahol a mozgássérült sportolók edzéslehetőségét is biztosítják. A cselgáncsozók számára egy olyan helyiséget alakítanak aki, ahol két tatami kap majd helyet. Ha a beruházás során minden rendben zajlik, 2018. őszére elkészülhet a létesítmény. Nyíregyháza további sportfejlesztéseket tervez, így egy uszoda és egy jégpálya építése is kezdődhet a következő időszakban.

Dankó László