Tapasztalatok, kételyek, lehetőségek – Kerekasztal beszélgetések a Mustárházban

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját több mint 30 éve június 26-án, vagy ehhez közel eső dátumon tartják meg világszerte. Ezen a napon még inkább előtérbe kerül a prevenció, a kezelés-ellátás és a kínálatcsökkentés, hiszen a szakemberek célja az addikciós kockázatok csökkentése, a kábítószer fogyasztás mérséklése.

Nyíregyháza MJV Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (NYÍR-KEF) Kábítószer-ellenes világnapi szakmai kerekasztal beszélgetést kezdeményez a pandémiás időszak alatt az ellátórendszerben tapasztalt változásokról, a kihívásokra adott válaszokról, valamint a szolgáltatások online térbe történő költözésének lehetőségeiről.

Rendezvény címe: "Tapasztalatok, kételyek, lehetőségek"

Időpont:2020. június 25. (csütörtök), 14:00 - 17:00 óra között

Helyszín: Mustárház (4400 Nyíregyháza, Szent István u. 20.)

Kerekasztal témák

► Járványügyi intézkedések hatása az elterelésben. Bemutatásra kerül, hogyan alkalmazkodtak a szakemberek a váratlanul kialakult járványügyi helyzethez. Hogyan biztosították klienseink számára az új technikai megoldások, szabályok bevezetésén keresztül (különböző rendeletek, protokollok figyelembevételével) az elterelés/ szolgáltatás folyamatosságát. Hogyan viszonyultak klienseink az új szabályokhoz, feltételekhez. Milyen előnyökkel és hátrányokkal járt az új szabályozás, szolgáltatás biztosítása a közös munka során. Összegezve: hogyan alakult az ellátási igény, és a szolgáltatások hozzáférhetőségének minősége, megbízhatósága. (Drogambulancia)

► Tapasztalatok megosztása a szakemberek és kliensek szempontjából. Hogyan tudtak átállni az új vírus okozta helyzetre? Mi okozott nehézséget, milyen megoldások lehetnek, hogyan lehet az együttműködéseket tovább fejleszteni)? (Adelante Alapítvány)

► Új dolgok az ügyfélfogadás, konzultációk területén. A különböző intézményeknél hogyan zajlott a változás, mit tapasztaltak meg a vírusból, mit tapasztaltak a pánikhangulatból? Volt-e új módszer, amibe belevágtak, ha igen sikeres volt-e? És az új technikákból mit tartottak meg, vagy tartanak meg, ha visszatér az intézményünk a régi kerékvágásba? A jelenlévők kidolgozhatnak egy akciótervet egy hasonló időszakra, melynek fókuszában a szervezeti kapcsolati háló aktivitásának, ügyfélút gördülékenységének elősegítése, fokozása lenne a cél. (Talentum Alapítvány)