Tanulni kell a hibákból

 Erre mondják azt, utólag már könnyű okosnak lenni. Egy biztos, a Városi Stadion talaja mindenre alkalmas volt vasárnap, csak szép futballra nem. Nem véletlenül maradt el a Balmazújváros meccse, vagy éppen maradhat el a Kisvárda összecsapása a második fordulóban. Talán mindenki jobban járt volna, ha a Szpari sem vállalja be a Vác elleni mérkőzést, a lefújás után ugyanis a pálya szörnyű állapotban volt. A Spartacus öltözői hangulatára is igaz a jelző. A csapat nagy védelmi hibákból kapott gólokat, és szenvedett vereséget.

- A csapat – ellentétben azzal amit Törökországban - igazi magyaros futball játszott: 70 méteren védekezett, kevés volt az ütközés, az első gól előtt pedig mi támadtunk, abból rúghatott szögletet aztán a Vác. Visszaköszönt a tél eleji butaság, de miután ezt részletesen átbeszéltük, és felhívtuk rá a figyelmet, abban bíztam, ezt újból nem követjük el. Remélem ez egyszeri volt, mert garantálom, ha valaki újból ilyen taktikai hibákat csinál, az nem játszik többet ebben a csapatban - mondta Véber György vezetőedző.

A Vác ellen még nem játszhatott az utoljára igazolt Takács Tamás. A Debrecenből érkezett középcsatár gólokkal szeretné segíteni a Szparit.

- Szeretném ahhoz segíteni a Nyíregyházát, hogy a közös célunkat elérjük. Bár az első mérkőzés nem sikerült jól, remélem Zalaegerszegen megkezdődik egy jó sorozat – mondta Takács Tamás játékos.

A Szpari mától megkezdte a felkészülést a következő mérkőzésre. Vasárnap ismét tévés meccset vív az együttes a Zalaegerszeg otthonában.

Dankó László