Tanulj fapados pilótának Nyíregyházán - A Wizz Air előfinanszírozza a tandíjat

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága és egyben Európa egyik leggyorsabb ütemben terjeszkedő légitársasága, nemrégiben bejelentette, hogy a magyar lakosok számára is elérhetővé teszi a Wizz Air Pilótaakadémiát.


A program kevés vagy korábbi repülési tapasztalattal még egyáltalán nem rendelkező fiatal felnőtteknek kínál olyan egyedülálló lehetőséget, amelynek keretében megszerezhetik a kereskedelmi pilóta-szakszolgálati engedélyt, és betekintést nyerhetnek abba, milyen a Wizz Air pilótájaként dolgozni.

A program keretében a WIZZ a képzésre jelentkező és bizonyos feltételeknek megfelelő összes kadétot támogatja a tandíj egy jelentős részének előfinanszírozásával, ezáltal is könnyítve a pilótakarrierjük megkezdésének útjában álló akadályokon. A Wizz Air követelményeivel összhangban zajló, magas színvonalú pilótaképzést a légitársaságunkkal szerződött pilótaiskolák fogják megtartani: Magyarországon a nyíregyházi Tréner Kft., Görögországban pedig a kavalai Egnatia Aviation pilótaiskola.

A Wizz Air Pilótaakadémia célja már az első pillanattól fogva az, hogy sikeresen egyengesse minden kadét útját a programban, minden szempontból felkészítve őket arra, hogy a Wizz Air pilótáiként tegyék meg karrierjük első lépéseit. A program lengyelországi, romániai és bulgáriai indulása óta már három kurzus is kezdetét vette, és a lengyelországi kadétok első két csoportja 100%-os sikerességi aránnyal teljesítette az 5 hónapos intenzív képzést záró első megmérettetést.

A Wizz Air nemrégiben ünnepelte, hogy a működése megkezdését követő mindössze 14 év elteltével már a 100. repülőgép csatlakozhat a flottájához. A WIZZ szakadatlanul dolgozik hálózatának bővítésén, mivel szeretné elérni, hogy legfeljebb 10 éven belül Európa 5 legjobb légitársaságának egyike lehessen – amely 300 repülőgépen 100 millió utast szállít és több mint 10 000 alkalmazottat foglalkoztat –, ami a Wizz Air alkalmazottai számára további előrelépési lehetőségekkel kecsegtet.

A Wizz Air ügyvezető alelnöke – üzemeltetési igazgatója, Diederik Pen elmondása szerint:

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy Magyarországon is elindíthatjuk a Wizz Air Pilótaakadémiát, hiszen a légitársaságunk ebben az országban született, és a legfontosabb bázisai közül kettő is itt üzemel, több mint 800 alkalmazott közreműködésével. A első két kadétcsoport túlnyomóan pozitív visszajelzései és nagyszerű teljesítménye alapján úgy véljük, hogy ez a program minden eltökélt magyar fiatal számára tökéletes lehetőség lesz, hogy megvalósíthassa álmait, és pilótává válhasson. Miközben fokozatosan kitoljuk működésünk határait, hogy egy évtizeden belül az 5 legsikeresebb európai légitársaság egyike lehessünk, egyre izgalmasabb karrierlehetőségeket tudunk majd biztosítani folyamatosan bővülő, repülési szakemberekből álló csapatunk számára!

A Wizz Air hamarosan megkezdi a magyarországi toborzást – a januárban és májusban a görögországi Egnatia Aviation társaságnál, márciusban és júliusban pedig a magyarországi Tréner Kft.-nél induló kurzusokra –, és lehetőséget kínál a jelentkezőknek arra, hogy személyesen is találkozhassanak a Wizz Air Pilótaakadémia csapatával a program valamelyik nyílt napján.


További információ a pilot-academy.wizzair.com oldalon található.

 

Forrás: eszakhirnok.com