Tanévkezdés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Szeptemberben - a napi oktatás kezdetének és befejezésének időszakában - rendőrök és polgárőrök segítik a gyerekeket, hogy biztonságosan jussanak el az iskolába, valamint hazafelé. A tanév első napjától ugyanis az iskoláskorú gyermekek veszélyeztetettsége megnő. Éppen ezért szükséges, hogy a járművezetők felkészüljenek a megváltozott, dinamikusabb forgalomra és az őszi időszakkal járó speciális kockázatokra. A rendőrség a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti. A tanév első napjától kezdve a polgárőrséggel együttműködve demonstratív jelenléttel kívánja elősegíteni a gyermekek közlekedésbiztonságát, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhely megközelítésére, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára. Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az iskolák közelében a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal közelítsék meg, parkolás céljára pedig mindig csak az arra kijelölt helyeket használják!

 


Az idei tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, amely célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése és közlekedési ismereteik bővítése. Az iskolarendőrök, akik egész tanévben aktív szerepelői lesznek a kisdiákok életének, részt vettek az iskolák tanévnyitóján, majd az első osztályos tanulóknak foglalkoztató füzetet és fényvisszaverő karkötőt adtak át.

 


A rendőrség több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az iskolai bűnmegelőzési oktatás területén, melynek aktív résztvevői kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekkorúak és a fiatalkorúak védelmére. A D.A.D.A. program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, a bűnmegelőzési tanácsadók állandó jelleggel tevékenykednek a középiskolákban. Az iskolai programok összes területén kiemelt hangsúlyt kap a prevenciós tevékenység.

(Forrás: police.hu)