Támogatott tehetségek – három sportoló kapott ösztöndíjat a Tiszántúli Takaréktól

2011 óta számos fiatal sportoló felkészülését segítette már ösztöndíjjal a Tiszántúli Takarék. Minden esztendőben három sportolóval kötnek megállapodást, és idén is úgy döntöttek, segítik a tehetségek felkészülését.

- Jó látni, hogy azok a tehetségek akik mellett letettük a voksunkat, az elmúlt években milyen sikeresek voltak. A mostani három sportoló mellett 2011-ben Fucsovics Mártont is segítettük, aki jelenleg már a legjobb magyar férfi teniszező - mondta Bede József a Tiszántúli Takarék üzleti ügyvezető – alelnöke.

A következő évben ösztöndíjban részesül Závaczki Bálint golfozó. A tehetséges játékos tavaly 14 európai országban versenyzett, és számos érmet szerzett. Az idei idény is remekül indult, és jelenleg a legjobb magyar a világranglistán.

- Eddig remekül sikerült az idény, sikerült dobogós helyeken zárni két versenyen is, és fontos ranglista pontokat szereztem, mellyel ismét előre léptem - mondta Závaczki Bálint golfozó.

Szintén támogatja a Takarék Bakosi Péter magasugró felkészülését is. Az atléta számára a fő verseny a VB lehet idén.

- Az egyéni csúcsomon négy centimétert kell javítani ahhoz, hogy ott legyek a világbajnokságon. De lesz csapatverseny és Universiadé is idén, így sok verseny vár rám - mondta Bakosi Péter atléta.

Laskai Írisz asztaliteniszező a harmadik sportösztöndíjas. Ő idén vált korosztályt, és a serdülők után az ifjúságiak között szeretne sikereket elérni. Edzője szerint erre minden esélye megvan.

- Nagyon fontos nemzetközi versenyek következnek az ifjúságiaknál, és vannak tehetséges csapattársai is Írisznek, közösen pedig szép eredményeket érhetnek el - mondta Dorogi János edző.

A tehetséges sportolók és családjuk számára komoly anyagi terheket jelent egy-egy felkészülés, edzőtábor. Ez a támogatás ezért is jelent nagy segítséget számukra.

Fotó:Szarka Lajos