Támogatott sportolók

2011 óta számos fiatal sportoló felkészülését segítette már ösztöndíjjal a Szabolcs Takarék. Minden esztendőben három sportolóval kötnek megállapodást, és idén sem volt kérdéses, hogy támogatják a tehetségeket.

- Eltökéltek vagyunk, és mivel a Szabolcs Takarékszövetkezet a helyiek bankja, helyiek az ügyfeleink, dolgozóink, így nagyon fontos, hogy a helyi értékeket is támogassuk, és a fiatal sportolók közéjük tartoznak - mondta Bede József a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatója.

Idén ugyanaz a három sportoló kapta az ösztöndíjat, akik egy évvel ezelőtt. Bakosi Péter magasugró 226 cm-re javította egyéni csúcsát, és már tízszeres bajnok. A következő hónapok mozgalmasak lesznek, mivel több verseny is vár az atlétára.

- A fő verseny az Universiadé lehet Tajpejben, de természetesen nem mondtam le a VB részvételről sem, bár a kvalifikációs szintet 230 cm-ben állapították meg - mondta Bakosi Péter magasugró.

Závaczki Bálint több mint nyolcvan versenyen vett részt az elmúlt évben, és a fiatal golfozó sokáig az egyedüli magyar volt a felnőtt világranglistán a férfiak között. A junior bajnokság mellett megnyerte a Magyar Kupát, és győzött Szlovákiában valamint Belgiumban is. Jelenleg az európai ranglistán a nyolcadik.

- Idén is több mint nyolcvan verseny szerepel a programban, főleg külföldön. Szeretnék minél több világranglista pontot szerezni, és előrébb lépni - mondta Závaczki Bálint golfozó.

Laskai Írisz fiatal kora ellenére minden esztendőben megnyerte a bajnokságot, tehetségére pedig már külföldön is felfigyeltek. Az asztaliteniszező több hónapra Japánba utazhat egy csereprogramnak köszönhetően.

- Tavaly a két ország asztalitenisz szövetsége kötött egy megállapodást, melynek keretében 30-30 fiatal a másik országba utazhat. Írisz is a kiválasztottak között van, így két-három hónapig Japánban készülhet – mondta Dorogi János, Laskai Írisz edzője.

A támogatott sportolók eredményeit a Szabolcs Takarék vezetése is folyamatosan nyomon követi, és a jövőben is szeretnék segíteni a felkészülésüket.

Dankó László

Fotó: Szarka Lajos