Támogatás az egyesületeknek
Tizennyolcmillió forint támogatással segíti Szabolcs-Szatmár-Bereg megye huszonkét önkéntes tűzoltó egyesületét a BM OKF és a Magyar Tűzoltó Szövetség által kiírt idei pályázat.

2015-ben, országosan az önkéntesek között szétosztható összeg félmilliárd forint, ebből százmilliót az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a többire a tűzoltó egyesületek pályázhattak. A négyszázmillió forint két részre oszlik, ebből kaptak állami támogatást az önállóan beavatkozó egyesületek, háromszázötvenegymillió forintot pedig a hivatásos tűzoltóságokkal együttműködő, úgynevezett közreműködő egyesületek számára különítettek el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tavaly novembertől és decembertől önállóan beavatkozó demecseri, tyukodi és tarpai egyesületek részesültek több mint egymillió forintos támogatásban. A többi közreműködő egyesület pedig átlagosan nyolcszázezer forintnyi támogatásra pályázott sikeresen. Elsősorban szak- és védőfelszerelések beszerzését, üzemanyag-elszámolást, képzést, informatikai eszközök beszerzését, vagy éppenséggel szertár felújítását segíti a civil szervezeteknek az elnyert pályázati támogatás az idei esztendőben.