Támogatás a kórháznak – A MARSO Kft. számára a helyi ügyek a legfontosabbak

Idén is a Jósa András Oktatókórházat támogatta 1 millió forintos eszközbeszerzéssel a MARSO Kft. Az éves szinten 75 ezer beteget ellátó Fül- Orr Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Osztály öt szakrendelésébe nyáron hat klímaberendezést telepítettek, az audiológiai állomás rendelőin kívül még egy gyermek- és két felnőtt szakrendelőbe.


A több mint 25 éves múltra visszatekintő nyíregyházi vállalat, a MARSO Kft. ebben az évben is a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Jósa András Oktatókórházat támogatta összesen 1 millió forint értékű eszközbeszerzéssel. Becser Zoltán ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a cég évek óta zászlajára tűzte, hogy támogatja a helyi kultúrát, sportot és egészségügyet. Már az elmúlt évben több támogatást nyújtott, a tavalyi kórházi támogatás után idén légkondicionáló berendezéseket üzemeltek be az egészségügyi intézményben. Bíznak benne, hogy ezzel is komfortosabbá teszik a gyógyító munkát.

Évi 75 ezer beteget látnak el

Az éves szinten 75 ezer beteget ellátó osztály öt szakrendelésébe idén nyaron a MARSO Kft. hat klímaberendezést telepített, az audiológiai állomás rendelőin kívül még egy gyermek- és két felnőtt szakrendelőbe. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyetlen Audiológiai Állomása a nyíregyházi kórház Fül- Orr- Gégészet és Fej- Nyaksebészeti Osztályán működik.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Két vizsgálóban zajlanak a mérések, elsősorban a halláscsökkent betegek gépi hallásmérése történik, de lehetőség van hallókészülékek beszerzésére, cseréjére, beállításaira, javításaira is. Ezen kívül egyensúly zavarral küzdő, vagy szédüléses betegek otoneurológiai diagnosztikája is itt történik. A Fül- Orr-Gége, Fej-Nyaksebészeti Osztály további 5 szakrendelésén folyik a város és a megyei felnőtt és gyermek betegek alap fül-orr-gégészeti és speciális ellátása. A gyermekfülészeti szakrendelés, mely szintén egyetlen a megyében, a gyermek betegek speciális ellátását végzi.

Magasabb szintű betegellátás

Dr. Adorján Gusztáv főigazgató elmondta, a klímaberendezések a gyógyítóknak és a gyógyulandóknak is jobb körülményeket teremtenek. Különösen fontos ez a globális felmelegedés idején, hiszen a nagy hőségben csökken a koncentráló képesség, ami befolyásolhatja a gyógyító munkát.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A MARSO Kft. a gumiabroncs és az autószerviz hálózatának köszönhetően országos lefedettséggel és ismeretséggel rendelkezik, így számos szponzorációs felkérés érkezik hozzájuk, de a nyíregyházi vállalat számára mindig is a helyi ügyek támogatása volt és lesz is a legfontosabb.


Szoboszlai Tibor