Szünidő alatt is biztonságban – Folyamatos előadások a nyári szünidő veszélyeiről

Szünidő alatt is biztonságban – Folyamatos előadások a nyári szünidő veszélyeiről
Folyamatosan tartanak előadásokat a nyári szünidő veszélyeiről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai

A bűnmegelőzési szakemberek legutóbb Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn a Kis Vakond Tanodában, majd a nyíregyházi Pagony Hotelben látogatták meg a táborozó gyerekeket 2019. június 25-én.

A fiatalok a nyári szünidő alatt előforduló veszélyekről és azok elkerülésének lehetőségeiről hallhattak hasznos tanácsokat. A rendőrök a biztonságos fürdőzés mellett a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira is felhívták a gyerekek figyelmét. A táborozók az interaktív beszélgetést követően szituációs játékok segítségével dolgozták fel az Egyedül Otthon témáját.

Néhány jó tanács:  

  • Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe!
  • Mindig győződjenek meg a víz mélységéről, mielőtt beugranak, hiszen sekély vízben egy fejesugrás akár tragédiát is eredményezhet!
  • Nagy melegben fogyasszanak elegendő mennyiségű folyadékot, lehetőség szerint vizet, gyümölcslevet, kerüljék az energiaitalokat, a cukros, szénsavas üdítőket és az alkoholt!
  • Ha gyermekük egyedül van otthon, oktassák ki, hogy idegeneket soha ne engedjen be a lakásba!
  • Az interneten soha ne adják meg személyes adataikat!
  • A nyaralásukról készített képeket csak hazaérkezésük után posztolják a közösségi oldalakon, hogy ne hívják fel a figyelmet távollétükre, őrizetlenül lévő lakásukra.
  • A nyári szünetben se engedjék, hogy gyermekeik az egész napot számítógép előtt töltsék. Figyeljenek rájuk és ajánljanak számunkra más alternatívákat a szünidő hasznos eltöltésére, lehetőleg a szabadban.

 

Forrás: police.hu