Szükségszerű fejlesztés; 70 méter aszfaltutat adtak át csütörtök délelőtt a Nád utcán
Fotó: Szarka Lajos

A fejlesztés eredményeként most már teljes hosszában aszfaltút köti össze a Pazonyi utat és a Család utcát.

70 méter aszfaltutat adtak át csütörtök délelőtt a Nád utcán. Ugyan nem több kilométer hosszú az érintett szakasz, de igen jelentős a fejlesztés. A Család utcától indulva eddig földút volt az első 70 méteren. Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő elmondta:

Aki erre közlekedett, az tudja, hogy ez a szakasza a Nád utcának, ami még nem épült ki a pár évvel ezelőtti építkezések időszakában, áldatlan állapotokat teremtett. Olykor a por, máskor pedig a sár okozott gondot, a kátyúk pedig nagyon problémássá tették ezt a földutat. De most végre aszfaltos lett ez a szakasz is, már gördülékeny itt a közlekedés az itt lakóknak és az erre haladóknak is!

Ez a terület komplexen fejlődött a közelmúltban – tette hozzá Halkóné dr. Rudolf Éva. Az önkormányzati képviselő kiemelte, az új aszfaltos útszakasz mellett kutyafuttató és közvilágítás is van.

Az aszfaltos szakasz építési munkálatai során megtörtént az útalap-építés, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és maga az aszfaltozás, melynek során közel 68 tonna aszfaltot használtak fel. A beruházás nettó 11,5 millió forint volt.

De nemcsak új utak, útszakaszok épülnek a városban, a helyreállításra is nagy figyelmet fordítottak az elmúlt hetekben. Erről Dicső Péter, a NYÍRVV út- és közterület-kezelési csoportvezetője szólt:

Az idei évben is folytattuk az úgynevezett nagyfelületű útjavítási programunkat. Ezt idén július elején kezdtük el és augusztus végére már be is fejeződött ez a program. Próbáltuk úgy ütemezni ezt a munkát, hogy a kevésbé terheltebb és forgalmas nyári időszakban valósuljon ez meg; iskolakezdésre el is készült minden útszakasz. Idén 26 utcát érintett a projekt, több mint 20 ezer négyzetméteren sikerült új aszfaltréteggel ellátni az utakat.

A helyreállítási munkákra idén több mint nettó 120 millió forintot fordítottak. Emellett a járdaépítési és -helyreállítási munkálatok is folytatódnak városunkban.

Kapcsolódó galéria

Útfejlesztés a Nád utcán