Sztár vagy? – Tehetségkutató Nyírszőlősön
Első alkalommal rendezték meg a Sztár vagy? tehetségkutató verseny döntőjét Nyírszőlősön. Zenészek, táncosok, énekesek mérték össze tudásukat, hogy kiderüljön, a zsűri szemében ki az igazi sztár közöttük.

A Ki mit tud? jellegű megmérettetést első alkalommal rendezte meg a Nyírszőlősi Közösségi Színtér. A végső megmérettetésnek, amelyen huszonhárman léptek fel, a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézmény adott otthont. Ágoston Ildikó, a Közösségi Színtér koordinátora elmondta, céljuk egyértelmű volt: olyan Nyírszőlősön élő tehetségek felkutatása, akikről gyakran nem is tudjuk, milyen képességekkel vannak megáldva.

A tehetségek négy kategóriában jelentkezhettek a versenyre, a legfiatalabb 5, míg a legidősebb versenyző 82 éves volt. Nemcsak színpadi előadások bemutatására nyílt lehetőség, hanem képzőművészeti anyagokkal is lehetett pályázni. Egyetlen kikötés volt csak, az előadóknak nyírszőlősi lakosnak kellett lenniük. Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere hangsúlyozta, ezzel szerették volna megmutatni, hogy ebben a városrészben is élénk a kultúra iránti érdeklődés.

További képekért kattintson a fotóra!

Kruták Niki, a népszerű Leonard Cohen számmal készült a tehetségkutató verseny döntőjére. Mint mondta, nem ez az első ilyen megmérettetés az életében, már országos tehetségkutatóban is fellépett. Ez a mostani verseny pedig egy újabb lépcsőfok álma megvalósításában.

A legtehetségesebb előadók produkcióit négytagú zsűri bírálta Jászai Menyhért alpolgármester, Bíró József táncművész, Szabó Márta színművész és Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója személyében. A versenyről senki nem térhetett haza üres kézzel, mindenki kapott egy apró ajándékot, a helyezettek pedig a sztár cím mellett értékes díjakban részesültek.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)