Szpari-szurkolók Krakkóban
A magyar jégkorong válogatottat buzdították a nyíregyházi drukkerek.

A Spartacus 1928 Egyesület 2015. április 25-én megszervezte, hogy tagjai a helyszínen tudjanak szurkolni a magyar jégkorong válogatottnak az A csoportba jutást eldöntő lengyelek elleni mérkőzésen. A kiváló hangulatú mérkőzésen a nyíregyháziak hozzátettek a több ezer magyar szurkoló hangjához. Hatalmas élmény volt mindenki számára a mérkőzés és utána a közös ünneplés Krakkó történelmi főterén. Barátságban és egymást éltetve ünnepeltek együtt magyarok és lengyelek, a nyíregyháziak és lengyel barátaik.

Családi majális

Május elsején várja tagjait és azok hozzátartozóit a Spartacus 1928 Egyesület a második alkalommal megrendezésre kerülő Családi majálisán. A rendezvény 13.00 órától kezdődik a nyíregyházi FILO (Nyíregyháza, Lapály u. 2-4-6.) csarnoknál. A rendezvény keretein belül szurkolói csapatok közötti kispályás focitorna, gyerekprogram és közös főzés várja a résztvevőket. A szervezők bíznak abban, hogy jó idő és kellemes időtöltés várja a majálisra kilátogató szparista családokat.

Gyerekeknek gyűjtenek a szurkolók

A Spartacus 1928 Egyesület a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ intézményeiben élő gyerekek támogatására természetbeni adományok gyűjtésére irányuló akciót indít. Az így összegyűlt adományokat pedig 2015 májusának utolsó vasárnapján, gyereknapon kívánja az egyesület az intézményekben élő gyerekek részére átadni.
A gyűjtés kedvezményezettjei azok a gyermekek, akik nem saját családjuk körében, hanem nevelőotthonokban élnek, tehát a család melegét nem tudják teljesen érezni. A gyűjtéssel – a társadalom érzékenységére, szolidaritására építve – szeretnénk adományozásra buzdítani Nyíregyháza lakosságát.
A természetbeni adományokat, melyek célszerűen ruha, tartós élelmiszer, játék és édesség lehetnek, kérik, hogy a Filo Sportcentrumba szíveskedjenek személyesen eljuttatni.