Szpari – háromból három!
A Nyírbátort is legyőzte a Nyíregyháza Spartacus a labdarúgó NB III-ban.

Mátyus János több helyen is változtatott a legutóbbi csapathoz képest. Szokol Zsolt, Pálinkás Gergő és Harsányi Zoltán is a kezdőben kapott helyet.

Nyíregyháza Spartacus–Nyírbátor 3–0 (1–0)

Városi Stadion, 1200 néző

Jv.: Csonka Bence (Csatári, Zahorecz)

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol (Rakovic 61. p), Rubus, Szalai, Törtei - Rezes, Zoffcák, Ramos (Abdouraman a szünetben), Szécsi - Harsányi (Kapacina 85. p), Pálinkás

Vezetőedző: Mátyus János

Nyírbátor: Fülöp - Boros, Benkő, Ambrusz, Fabu (Soós 87. p), Gál, Lakatos, Illés, Müller, Vámos (Bagi 73. p) , Nagy (Török 73. p)

Játékos-edző: Ambrusz Árpád

A Nyírbátor kezdett bátrabban, több pontrúgást végezhettek el a Szpari kapuja előtt, de nem alakult ki helyzet. Az első hazai lehetőség az 5. percben adódott, de egy szöglet után Rezes fejéről kifelé pattant a labda. Átvette az irányítást a Nyíregyháza, melyet egy Harsányi lövés is jelzett, de védett Fülöp. A 15. percben szép támadást vezetett a Szpari, de az utolsó pillanatban mentettek a vendég védők Zofcák elől. Nem sokkal később Pálinkás lőtt fordulásból, nagyot védett a bátori kapus, majd Harsányi lőtt centikkel mellé. A 20. percben a Pálinkás–Harsányi összjáték végén utóbbi nagy erővel a felső lécet találta el. Ramos próbálkozott távolról, de a labdája fölé szállt. Nyomott a Nyíregyháza, ám nem sikerült bevenni a vendégek kapuját. A 28. perc hozta az első bátori lehetőséget, Fabu lövését fogta Ovszijenko. A másik oldalon Törtei csavart kapura egy szabadrúgást, védett Fülöp. A 32. percben megszületett a vezető gól, egy szöglet után Rezes László ívelte vissza a labdát, Harsányi Zoltán pedig a kapuba fejelt, 1–0! A gól után is a Szpari támadott, Rezes és Szécsi előtt adódott lehetőség, de kimaradtak a helyzetek. Majd ismét Rezes, lövése alig ment mellé. A 41. percben Harsányi kapott jó labdát a jobb oldalon, éles szögből fölé csavart. Az első félidő több gólt nem hozott, maradt a Szpari vezetés.

A második játékrész mezőnyjátékkal indult, az első percek nem hoztak helyzetet, majd Illés szabadrúgását fogta Ovszijenko. A másik kapu előtt Szécsi lőtt távolról, a felső lécről pattant vissza a labda, Harsányi ismétlését bravúrral védte Fülöp. A 65. percben Rezes ívelt Pálinkáshoz, aki kapura fejelt, de hárított a bátoriak kapusa. Két perccel később Boros utolsó emberként lerántotta Szécsit, a játékvezető pedig kiállította a vendég védőt, így emberelőnybe került a Szpari. A 71. percben nagy ziccer maradt ki, Szalai közeli lövését fogta Fülöp, a vendégek legjobbja. A 80. percben nőtt a különbség, egy bal oldali beadás végén Harsányi Zoltán fejelt ismét a kapuba, 2–0! Harsányi tavasszal már harmadszor volt eredményes. A 91. percben Kapacina Kevin passzolt Rezes Lászlóhoz, aki közelről a kapuba lőtt, 3–0. A Szpari harmadik tavaszi meccsét is megnyerte!

Dankó László