Szpari győzelem a rangadón
A Cigánd sem tudta megállítani a Nyíregyházát.

Sok néző kísérte el a Szparit Cigándra, jó hangulatban léphettek pályára a csapatok. A talaj nagyon mély volt, alaposan elázott az elmúlt napokban.

Cigánd–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (0–1)

Cigánd, 1000 néző

Jv.: Berke Balázs (Ifj. Varga, Vígh-Tarsonyi)

Cigánd: Sánta – Varga, Fekete, Sipos, Burics, Katona (Kinczel 46. p), Ur, Baksa, Kis (Varga 87. p), Roszel, Popescu

Vezetőedző: Fogarasi Zoltán

Nyíregyháza: Ovszijenko – Szokol, Rakovic (Jagodics 43. p), Rubus, Törtei – Zofcák, Ramos (Farkas 81. p), Kostic, Rezes – Pölöskey, Abdouraman

Vezetőedző: Mátyus János

A 2. percben Törtei csavart kapura egy szabadrúgást, de védett Sánta. A találkozó elején beszorította ellenfelét a Szpari, előbb Rakovic fejelt mellé, majd Kostic nem találta el távolról a kaput. A 10. percben Ramos lőtt, alig ment mellé a labdája. Tíz perccel később Kostic ment el a jobb oldalon, beadása után Pölöskey fejelt mellé. Majd egy nagy ziccer, Zofcák közeli bombáját hárította bravúrral a hazai kapus. A 26. percben megszerezte a vezetést a Szpari. Törtei Tamást szerelték szabálytalanul a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Zoran Kostic értékesítette, 0–1. Támadásban maradt a Nyíregyháza, Pölöskey balról leadott lövését védte Sánta. A 38. percben Abdouraman vett át szépen egy labdát, de 16-ról fordulásból mellé lőtt. Az első félidőben irányította a meccset a Spartacus, és megérdemelten vezetett a szünetben. A második játékrész egy vendéghelyzettel indult, Pölöskey beadása után Rezes lőtt fölé. Kiegyenlített lett a játék, a Cigánd is többet kezdeményezett. Az 55. percben Pölöskey lépett ki, de Sánta – igaz szabálytalanul – a kapuból kifutva szerelte. A másik oldalon nagy helyzet maradt ki, Kinczel lövését hárította bravúrral Ovszijenko. A 65. percben Rezes került helyzetbe, és centikkel lőtt csak mellé. Majd Roszel lövését ütötte ki Ovszijenko. A 70. percben növelte előnyét a Szpari. Rezes László beadását Pölöskey Péter lőtte a kapuba, 0–2. Szinte azonnal szépített a Cigánd, Kis lőtte ki 20 méterről az alsó sarkot, 1–2. A 77. percben Kinczel lépett ki, de Ovszijenko vetődve mentett, majd Kostic lőtt a másik oldalon fölé. A 87. percben Zofcák lőtt kapura, Sánta bravúrral védett, majd Rezes lőtt fölé egy szép támadás végén. Az eredmény nem változott, a Szpari megnyerte a rangadót.

Mátyus János: – Igazi rangadó volt, ahol sok helyzetünk volt, és eldönthettük volna hamarabb a meccset. Volt ma munkánk bőven, és megdolgoztunk a sikerért.

Fogarasi Zoltán: – Gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez, és kívánom, hogy érjék el céljaikat, szurkolok nekik. Mi gyáván játszottunk az első félidőben, de felálltunk hátrányból is, egyenlíteni azonban nem sikerült.

Dankó László