Szpari ankét – annyian voltak, mint máshol meccsen
Szurkolói ankétot tartott a Nyíregyháza Spartacus. A csapat bemutatta új játékosait.

 

Szinte teljesen megtelt a Kodály Zoltán Iskola díszterme, azaz több mint kétszáz Szpari drukker érkezett a szurkolói ankétra. A klub részéről Révész Bálint tulajdonos, Brekk János szakmai igazgató, dr. Jakab Péter klubjogász, Mátyus János vezetőedző és Balogh János csapatkapitány vett részt az eseményen, no és persze az új játékosok. Közülük ketten, Zurabi Arziani és Deniss Ivanovs nem lehetett ott, mindketten betegek. Előbbi állapota javult ugyan, de továbbra is kérdéses, játszhat-e szombaton.

Tovább tartnak nyitva a pénztárak

Elsőként dr. Jakab Péter jelentette be, hogy a jövőben csak fél órával a kezdés előtt zárnak a pénztárak. Klubkártya kötelező a jegyek megvásárlásához, a héten nagyon sokan mentek be a klubirodába kiváltani azt. Mátyus János is először a szurkolókhoz fordult, akiknek megköszönte, hogy ilyen hamar befogadták Nyíregyházán, igyekszik a csapattal együtt meghálálni mindezt. Továbbra is abban bízik, hogy számíthat az ultrákra is tavasszal, akik nagy segítséget jelentenének a csapatnak. – Több mint ötven edzést tartottunk, részt vettünk egy eredményes edzőtáborozáson, és számos felkészülési mérkőzést játszottuk. Úgy éreztem az ősz után, hogy a keret erősítésre szorul, ezért volt ilyen nagy a játékosmozgás. Szívem szerint magyar, sőt megyei kötődésű labdarúgókat hoznék, de jelen helyzetben nem találtunk olyat, aki erősítést jelentene, és le is tudtunk volna igazolni – mondta a vezetőedző.

Bemutatták az új igazolásokat

Mielőtt bemutatta az új labdarúgókat, Ovszijenko Volodimirnak adta át azt a mezt emlékként, melyet a Paks elleni találkozón viselt a kapus – csatárként. Majd egyesével kapták meg Szpari mezüket az új igazolások. Juraj Halenár, Igor Zofcák, LImam Seydi, Bosnjak Predrag, Dato Dartsimelia és Mihael Kovacevic. A szurkolói kérdések közül volt aki Rezes László iránt érdeklődött. – Ő egy remek játékos, aki kőkeményen dolgozik azért, hogy visszatérhessen. Nagyon közel áll már ehhez, nagy erősségünk lesz – mondta vezetőedző.

Én javasoltam, a tulajdonos vásárolt

Volt aki az új igazolások kapcsán arra volt kiváncsi, hogy sikerült a két szlovák válogatottat Nyíregyházára csábítani. – Egy profi klubnál a szakmai stáb dönti el, kikből áll a keret és kik játszanak. Rengeteg labdarúgót néztem meg, majd javaslatokat tettem a tulajdonosunknak, kikkel kössön szerződést. Ettől kezdve rajta állt a dolog, és megegyezett velük, aminek nagyon örülök – mondta Mátyus János. Volt aki a játékrendszerre kérdezett rá. – Egy csapatnak több játékrendszerben kell tudnia játszani, mi is többet gyakoroltunk, és az aktuális ellenféltől függ majd, mikor melyiket használjuk – válaszolta a vezetőedző.

Hajrá Szpari!

Az új játékosok is egyesével bemutatkoztak, abban midannyian megegyeztek, hogy bíznak a sikeres tavaszban. Végül Révész Bálint tulajdonos köszönte meg a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek. – Várjuk a szurkolókat a mérkőzéseken is. Én megígértem mikor átvettem a Szparit, hogy mögé állok, és mindenben támogatom a klubot. Így teszek a jövőben is. Hajrá Szpari! – zárta az ankétot Révész Bálint.

Dankó László