Szombattól megyénkben is téli üzemmódra vált a Magyar Közút; gépszemlén jártunk!

Csapó László, a Magyar Közút megyei igazgatója elmondta:

Megyénkben 56 kombinált géppel dolgozunk az úthálózaton, ehhez bármikor 10 darab hómarót még be tudunk vetni, amelyek a hóeltakarításban vehetnek részt, valamint a hófúvás-elhárításban. Az 56 gép a teljes pályaszakaszunkat, tehát 2265 km-nyi úthálózatot tudja síkosság-mentesíteni és a hóeltakarításban oroszlánrészük van. Szükség esetén lehívható további 28 gép, ezek vállalkozóknál vannak, de olyan típusú járművek, melyek a hóeltakarításban részt tudnak venni.

A nyíregyházi mérnökség raktárát is feltöltötték már útszóró sóval – tette hozzá Csapó László.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A hét mérnökségünkön összesen 8300 tonna útszóró só áll rendelkezésre. Ez a mennyiség elegendő arra, hogy a folyamatos üzem biztosítva legyen, de az anyagpótlásra bármikor lehetőségünk lesz. Nedvesített sószórást is biztosítsuk, ami fokozza az olvasztó hatását az útszóró sónak, ehhez most 120 ezer liter mennyiségű kalcium-klorid oldat áll rendelkezésre, amely szükség esetén szintén pótolható folyamatos szállítással.

Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén, így megyénkben is téli üzemmódra vált. Ez azt jelenti, hogy térségünk 7 mérnökségén keresztül, közel 260 fővel és az ellenőrzött, felkészített munkagépekkel látja majd el téli feladatait a társaság.

 

Dér Vivien