Szombaton tartják a LIKE döntőjét
Nyíregyháza tehetségkutató versenyén 80 fiatal 31 produkcióval áll zsűri elé. A rendezvényre várják a közönséget, akik szintén szavazhatnak, rajtuk múlik, ki kapja a közönségdíjat. A LIKE döntője a Nyíregyházi Televízióban felvételről látható majd.

Összesen 120 produkcióval neveztek a 13–25 év közötti fiatalok a LIKE – Te mit tudsz? nyíregyházi tehetségkutató versenyre. Az elődöntők már lezajlottak, szombaton már a döntőben láthatja a zsűri a legjobb 31 produkciót.

VERSENY A NYÍREGYHÁZIAKRÓL A NYÍREGYHÁZIAKNAK

Dr. Kovács Ferenc polgármester a LIKE döntőjének sajtótájékoztatóján elmondta: a megmérettetéshez a forrást a 2014. évi városbál bevétele teremtette meg, a nyíregyházi önkormányzat ugyanis fontosnak tartotta egy olyan verseny megrendezését, ahol megmutatkozhat az igazi tehetség. A rendezvény a vártnál is nagyobb sikert hozott, nagyon sok fiatal tehetség mutatkozott meg. A LIKE a nyíregyháziakról és a nyíregyháziaknak szól, ahol a versenyzők a zsűri tagjaitól jótékony, segítő tanácsokat kapnak. A rendezvénynek emellett közösségépítő szerepe is van, mert a versenyzők megismerkedhetnek és tanulhatnak egymástól.

FONTOS A TEHETSÉGGONDOZÁS

Dr. Ulrich Attila alpolgármester azt mondta: a rendezvény célja az, hogy felszínre kerüljön a tehetség, ami csak a kezdet, mert azt később gondozni, menedzselni is kell. Az elődöntők során jó néhány olyan tehetséges fiatal lépett színpadra, akiket örömmel hívnak majd meg a városi rendezvényekre. A város így tudja segíteni a tehetséges fiatalokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Tamás Attila, a Vikár Sándor Zeneiskola igazgatója szerint a rendezvény a tehetséggondozás első állomása, a felkutatás, amely azért is volt eredményes, mert a megmérettetésre olyan fiatalok is jelentkeztek, akik korábban nem tanultak zenét és táncot, most viszont színpadra mertek állni. Ezek a rejtett tehetségek, remélhetőleg, kapnak annyi biztatást és elismerést, hogy kedvet kapjanak ahhoz, hogy komolyan kezdjenek el foglalkozni azzal, amiben tehetségesek.

DÖNTŐ A NYÍREGYHÁZI TELEVÍZIÓBAN IS

A LIKE döntőjét május 9-én, szombaton délelőtt 11 órakor tartják meg a Váci Mihály Kulturális Központban. A rendezvényre várják a közönséget, akik a helyszínen szavazhatnak a versenyzőkre, a versenyen ugyanis a kategóriák díjai mellett közönségdíjat is kiadnak. A LIKE döntője a Nyíregyházi Televízióban felvételről látható majd.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)