Szombaton Nyuszi futás
24. alkalommal rendezik meg a Szabolcs Takarék Nyuszi futást. Számos kiegészítő programmal várja a szervező Nyíregyházi Sportcentrum a családokat. Minden résztvevő ajándékot kap.

Egy éve ezren vettek részt a Szabolcs Takarék Nyuszi futáson. Ez az a rendezvény, mely minden évben az egyik legnépszerűbb tömegsport esemény a családok körében. A szervező Nyíregyházi Sportcentrum folyamatosan hangsúlyozza: nem versenyről van szó, mivel minden résztvevő ajándékot kap. Sokkal inkább az a cél, hogy megszerettessék a mozgást a gyerekekkel.

– Fontos, hogy minél fiatalabb korban elkezdjenek mozogni a gyerekek, és nem titkolt célunk, hogy rajtuk keresztül a szülőket is rávegyük a sportolásra. Igyekszünk olyan programokat szervezni, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelő mozgásformát – mondta Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum szabadidősport igazgatója.  

Számos kiegészítő program várja majd március 26-án a Városi Stadionban a résztvevőket. A napot tánctanulás indítja 10 órától, de lesz arcfestés, csillámtetoválás és állatsimogató is. Jelmezversenyt hirdetnek, lesz tojásfa és tombolasorsolás, de nem maradhat el a süteménykóstolás sem. A névadó szponzor fontosnak tartja az esemény támogatását.

Fontos számunkra a társadalmi szerepvállalás, nem lehet mindig a reklámot szem előtt tartani. Szeretnénk a támogatással valamit visszaadni az ügyfeleinknek, ezért ötödik éve segítjük a Nyuszi futás megrendezését. Úgy láthatjuk, jó helyre kerül a támogatás – mondta Kola János, a Szabolcs Takarék ügyvezetője. 

A táv az óvodásoknak, és az alsó tagozatos iskolásoknak 400 méter, a felsősöknek 800 méter. Lesz családi futás is, itt egy kört, azaz 400 métert kell megtenniük az indulóknak.

Dankó László