Szombaton még kisüt a nap, vasárnap viszont már beborul
Szombaton még kisüt a nap, vasárnap viszont már beborul

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és elszórtan fordulhat elő zápor, elsősorban az északkeleti megyékben pedig néhol zivatar is lehet.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint a Dunántúl nyugati felén kisebb a csapadék esélye. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon és a Zempléni-hegység körül napközben megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 21 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka északkelet, észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, reggelre a déli megyék kivételével beborul az ég. Reggelig főként az északkeleti megyékben és az Északi-középhegységben eredhet el az eső. Az északnyugati szél hajnalig a Dunántúlon, reggel már másutt is megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 7 és 12 fok között valószínű.

Délutánra már mindenhol befelhősödik az ég, ezzel együtt egyre többfelé elered az eső is. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, de északkeleten, a Hajdúságban és a nyugati határnál mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 15 és 20 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északi tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

A felhőzet majd csak hétfőn napközben szakadozik fel, nagyobb eséllyel a Dunántúlon napos időszakok is lehetnek.