Szombaton ismét Bringaváros - 15 helyszínen lehet pecséteket gyűjteni

Harmadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Bringavárost. 11 településrészen gyűjthetnek pecséteket a résztvevők, melyeket ajándékra válthatnak. Nyíregyháza jelenleg 71 km kerékpárúttal rendelkezik. 

Nagy sikere volt pár éve a Bringavárosnak Nyíregyházán. A Kossuth téren több százan gyűltek össze, hogy aztán a regisztráció után felkeressék a településrészeket. Egy-egy pecsétet kellett mindenhol begyűjteni, melyet aztán ajándékokra lehetett beváltani. Szombaton már harmadik alkalommal tartják meg az eseményt, és bár a kísérő programok elmaradnak a járvány miatt, a lényeg nem változik: a kerékpározás népszerűsítése a cél. 

- Igyekeztünk megtartani a hagyományos regisztrációs pontokat, de van ahol van változás, ezért kérjük az egyes körzetekbe érkezőket, hogy erre figyeljenek. 8.30-kor már indítjuk a regisztrációt, ekkor lehet felvenni a menetleveleket, és délután 4 óráig gyűjteni a pecséteket. Ezúttal nem a Kossuth téren lehet beváltani a pecséteket, hanem mindenki ott kaphatja meg az ajándékot, ahol regisztrált - mondta Hornyák Enikő sportreferens. 

A kerékpározás továbbra is az egyik legjobb lehetőség arra, hogy rendszeresen, biztonságban sportoljon valaki. Nyíregyházán 71 km kerékpárút épült az elmúlt esztendőkben, melyek megkönnyítik a közlekedést. Népszerű a megyeszékhelyen a bringázás, sokan járnak a munkahelyre is biciklivel. A járványveszély miatt célszerű most egyedül, vagy családtagokkal felfedezni a várost, és így teljesíteni a távot. Érdemes előre megtervezni az útvonalat is. A 11 városrész mellett négy szponzori állomás is lesz, és 10 pecsét után már jár az ajándék. Ezúttal is lesz bringaszépségverseny, melyre bárki nevezheti kerékpárját a Kossuth téren 9 és 12 óra között.

Egy éve többek között restaurált, vagy egyedileg átalakított bringákat is hoztak a tulajdonosok, de olyan bicikli volt a győztes, melyből mindössze egy darab készült a világon.