Szombaton gondolázni is lehet a Kodályban!
Velencét hozzák el szombat este a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Az intézményben Sóhajok éjszakája címmel rendeznek jótékonysági bált. A szervezők úgy döntöttek, idén egy igazi karnevált rendeznek, ehhez pedig még egy igazi gondolát is hozattak.

Megérkezett pénteken délelőtt a velencei gondola a Kodály Zoltán Iskolába. A közel hatméteres csónakkal víz hiányában nem volt egyszerű beevickélni az épületbe. Tíz ember kellett hozzá, hogy az előtérig bejusson. A gondola érkezése felvillanyozta a diákokat, sokan nem is tudták, hogy egy ilyen csoda látható majd az aulában.

A gondoláról az is kiderült, hogy nem Velencében, hanem Oroson használják. Az egyik horgásztó kelléktárához tartozik. Mivel lakodalmakat is rendeznek, úgy döntöttek, hogy fotózásokhoz készíttetnek egy ilyen különleges és blikkfangos vízi járművet. 

– Csónakáznak, menyasszonyt visszük vele, vőlegényt visszük, násznépet visszük vele. Meg aki gondolázni akar, azokat – tette hozz Erdélyi Mihály, az Erdélyi Major Horgásztó és Lovarda tulajdonosa.

 

Sóhajok bálja

 

Velencei mintára rendeznek bált a Kodály Zoltán Általános Iskolában. Ehhez lesz látványelem a gondola. A szülői munkaközösség egyik tagja azt mondta, azt szeretnék, ha minél többen jönnének el a jótékonysági eseményre és virtuális utazást tennének a csónakkal. 

– Interaktív gondolázás lesz az egyik programpontunk, ami azt jelenti, hogy a kedves látogató vendégek beülhetnek a gondolába és lesz természetesen gondolás fiú, aki imitálja a gondolázást, és ők egy nagy kivetítős képernyőn nézhetik azt, hogy Velencében hogy utaznak az egyik csatornán – mondta Siklódi Baglyos Beáta.

A jótékonysági bál este 19 órakor kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A színes rendezvényt a szülők és pedagógusok közös tánca nyitja meg, ezen kívül lesznek még élő szobrok is a nyíregyházi Sóhajok éjszakáján.

Z. Pintye Zsolt