Szombaton a döntő második meccse jönne - A Fatum elutazik Békéscsabára

Továbbra is sok a kérdőjel a női röplabda Extraliga döntőjét illetően. A Fatum Nyíregyháza ellenfele, a Békéscsaba nem tudott kiállni a hétfői találkozón betegségek miatt, és bár javul a játékosok állapota, a szombati második mérkőzés is kérdéses. 

Folyamatosan edzenek a Fatum Nyíregyháza női röplabdásai. Normál esetben a hétfői bajnoki utáni regenerációra került volna sor, ám az Extraliga döntőjének első találkozója elmaradt Húsvétkor. Az ellenfél Békéscsabán ugyanis betegséghullám söpört végig. Előbb három meghatározó játékosról derült ki, hogy elkapta a koronavírust, majd további öt röplabdás lett rosszul, így nem tudtak elutazni Nyíregyházára. A döntő első felvonását így a Fatum Nyíregyháza nyerte meccs nélkül. Szombaton a második találkozó következik Békéscsabán, és annyi jó hír érkezett a BRSE-től, hogy bár foghíjas kerettel, de tudtak edzeni kedden, így van remény arra, hogy megrendezhetik a második meccset. 

- Folyamatosan egyeztetünk a békéscsabaiakkal, és annyi jó hír érkezett, hogy kicsit jobban vannak azok, akik nem a koronavírus, hanem valami más betegség miatt lettek rosszul. Talán csütörtökön vagy pénteken már okosabbak leszünk, de mi mindenképp úgy készülünk, hogy lesz találkozó szombaton. El is kell utaznunk Békéscsabára, akkor, is ha végül elmarad a meccs. A lányokat nem kell motiválni, tudják, hogy ez egy döntő, még akkor is, ha más, mint amire eredetileg számítottunk – mondta Németh Szabolcs vezetőedző. 

A nyíregyházi játékosok egész évben a bajnoki döntőre készültek, így bíznak a békéscsabaiak felépülésében, és abban, hogy a pályán dől el az aranyérem sorsa. Az biztos, hogy a három Covid fertőzött ebben a bajnoki idényben már nem léphet pályára, ezt a protokoll nem teszi lehetővé. A bajnoki cím egyben a legrangosabb nemzetközi kupában, a Bajnokok Ligájában való indulást is eredményezi, azaz nagy a tét, így a Fatum játékosai töretlen elszántsággal készülnek a hétvégi mérkőzésre. A párharc három nyert találkozóig tart, és jelenleg a Nyíregyháza 1-0-ra vezet.