Szőke Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Tiszavasvári polgármesterének

Szőke Zoltánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották Tiszavasvári polgármesterének a vasárnapi, időközi voksoláson. Az eredmény történelminek mondható, hiszen a városban eddig még sosem győzött a kormánypárt polgármester-választáson – mondta a szavazás eredményeiről is szóló nyíregyházi tájékoztatón


Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. A Jobbik fővárosaként is emlegetett településen 4546 érvényes szavazatot adtak le a választópolgárok. A választáson öten indultak. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az eddigi, jobbikos polgármester lemondott. Fülöp Erik tavasszal a Jobbik listájáról bejutott a parlamentbe, és az országgyűlési munkát választotta. A vasárnapi szavazáson Szőke Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 1897-en voksoltak rá. Elmondta, fontos feladatának tartja, hogy megerősítse a várost, felvegye a kapcsolatot többek között a civil szervezetekkel, a helyi vállalkozásokkal. Kiemelte, át kell alakítani majd a helyi közmunkaprogramot, hogy értékteremtő legyen a közfoglalkoztatás Tiszavasváriban is. Dr. Vinnai Győző hozzátette, közel egy év múlva önkormányzati választás lesz, így ennyi idő alatt kell megerősíteniük Tiszavasvárit.

Hangsúlyozta:

Az első és legfontosabb a biztonság, a közbiztonság erősítése, többek között a térfigyelő kamerarendszer megfelelő működtetése, hogy az emberek biztonságban tudjanak élni, dolgozni a hétköznapokban. A másik, hogy legyen munkahelyteremtés és a harmadik, - amit nagyon sokan elmondtak nekünk a kampány ideje alatt is - hogy javítani kell az infrastruktúrát! Utakat, járdákat, az egészségügyi-szociális intézményeket, a kézilabdapályát, műfüves pályát és sok mindent kell javítani, mert nagyon sok minden hiányzik a településen.