Szív Világnapja – Idén is csatlakozik a szűréseivel a kórház

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház 2023-ben is csatlakozik a Szív Világnapjához szűréseivel. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorai, valamint a szűrések fontosságára.

Szűrővizsgálatok, szaktanácsadás, egészségügyi állapotfelmérés, ezekkel várja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház az érdeklődőket szeptember 24-én, vasárnap a Nyíregyházi Állatpark főbejáratánál. Az intézmény idén is csatlakozott a Szív Világnapjához, azért, hogy felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorai, megelőzésére, valamint a szűrések fontosságára. Ezek a betegségek hosszú ideig tünetmentesen zajlanak a szervezetben, ezért a legnagyobb veszélyt a szűrővizsgálatok elhanyagolása jelenti.

A Szív Világnapjához kapcsolódó rendezvényét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház szeptember 24-én, vasárnap 10 és délután 2 óra között tartja a Nyíregyházi Állatpark főbejárata előtt. A szervezők azt kérik, vegyék igénybe minél többen a szűrővizsgálatokat, szaktanácsadást és egészségügyi állapotfelmerését, hiszen a prevenció és a betegség időben való felfedezése életet menthet.