Színházak Éjszakája Nyíregyházán izgalmas látnivalókkal

Ebben az évben szeptember 22-én lesz a Színházak Éjszakája, és a programsorozat Nyíregyházán is izgalmas látnivalókat kínál.


 A Móricz Zsigmond Színház a Meseautó c. elõadást játssza azon a napon. Az elõadás után a nézõk hátramehetnek a színház máskor elzárt tereibe, ahol egyfajta játékos feladatlappal-útlevéllel felszerelkezve végigjárhatják a máskor elzárt tereket, a fodrászatot, kelléktárat, színpadot, öltözõket, hangstúdiót, színészbüfét, szinte minden titkos zugot, ahol év közben a színházi munka zajlik. Szakszerû segítséggel kipróbálhatják, ami a kezük ügyébe kerül – színházasdit játszhatnak a munkatársakkal és a mûvészekkel. Az estét közös játék, evés-ivás és anekdotázás zárja a színészbüfében. Lesz egy nyitott mesterségóra is, ahol a próbatermi munkába kóstolhatnak bele: Göttinger Pál, a színház fõrendezõje mesél a színész munkájáról, és játszik a résztvevõkkel – jeleneteken, gyakorlatokon, koncentrációs feladatokon keresztül.

Előzetes bejelentkezés

Mindeközben egy másik helyszínen, a Bencs Villában a társulat mûvészei adnak zenés-irodalmi mûsort. Mivel a programok korlátozott számú jelentkezõt tudnak csak fogadni, ezért elõzetes bejelentkezés szükséges, az ûrlap kitöltésére a színház honlapján van lehetõség. Azok a szerencsések, akik a várható túljelentkezés ellenére be tudnak majd jutni, e-mailben kapnak értesítést a teendõikrõl.
Gyorsan telnek a helyek, a színháziak várják tehát a jelentkezéseket mielõbb, hogy felkészülhessenek a vendégsereg fogadására!

Részletek: www.moriczszinhaz.hu.