Színes őszi programok a Nyíregyházi Egyetemen

A sűrű szeptember után számos tudományos, kulturális és sport esemény következik az esztendő végéig a Nyíregyházi Egyetem oktatóinak és diákjainak életében. Pénteken jön a Kutatók Éjszakája, de fontos kiemelni a november 7-ei nyílt napot, ahová a középiskolás fiatalokat várják.


A gólyatábor után megkezdődött a szorgalmi időszak a Nyíregyházi Egyetemen. Országos ökológiai konferenciát szerveztek, fogadták az Egyetemi Sportnapok résztvevőit, és megünnepelték a repülőképzés fél évszázadát.

Szeptember 28-án pénteken, délután két órától már a Kutatók Éjszakája kínál repülőgép szimulátoros repülést, fizika és kémia show-t, 3D nyomtatást, vidám tudományos kísérleteket, előadást a meggazdagodásról, valamint Star Wars robotokat is a város érdeklődő közönségének.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ezután országos gazdálkodási konferencia lesz, majd október 17-én, a hazai felsőoktatásban elsőként avatnak tanterem jellegű lego-innovációs stúdiót a B épületben, mely elsősorban a logikus gondolkodást hivatott fejleszteni.

Ennek a célja elsődlegesen a tanár képzés, a pedagógusképzés fejlesztése. Speciális módszerek megismertetése a tanárokkal, akik majd a középiskolákban, általános iskolákban fogják a gyerekeket tanítani. Elsősorban a matematika és az írás-olvasás készségének a fejlesztésére irányulnak, meg persze a robotikára is természetesen ezek a módszerek.

– magyarázta a stúdió értékeit Dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem általános rektorhelyettese.

A november hagyományosan a tudományról szól a Nyíregyházi Egyetemen, és e hónapban kerül sor egy 20 millió forintos támogatási megállapodás aláírására a Magyar Nemzeti Bankkal.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

November 7. fontos nap az intézmény életében, hiszen nyílt napra, felvételi tájékoztatóra várja mind a 10 képzési terület képviselője a középiskolásokat.

Műszaki, agrártudományok, gazdálkodástudomány, pedagógia, bölcsészettudomány, sporttudomány, természettudományok - és a többi - tehát ezen a 10 képzési területen nyújtunk képzést különböző szakokon. Valahol alapképzésünk van, valahol alapképzés és mesterképzés is megtalálható, illetve szakirányú továbbképzések természetesen.

– szólt a rektorhelyettes.

Ennél persze szélesebb körű az egyetem beiskolázási stratégiája, hiszen bőséges információval keresik fel a középiskolákat is.

Ezután lesz a gólyabál, egy élménynap, aztán megérkezik a mikulás, de megrendezik az évzáró karácsonyi ünnepséget is.

A hallgatói önkormányzat decemberben jótékonysági foci meccset szervez egy iskola vagy alapítvány javára. A tájékoztatón vette át rektori dicsérő oklevelét az intézmény hallgatója Kovács Richard boxoló, aki ezüst érmet szerzett egy oroszországi egyetemi világbajnokságon.


Matyasovszki Edit