Színes kínálat a Sóstói Piacon

Júniustól újra várja a Sóstói Piac a látogatókat. A tó melletti szökőkútnál szerdától vasárnapig kínálják portékáikat a termelők. A NYÍRVV idén is tematikus beosztást készített, a piaccsarnok, valamint az Aranykapu Népművészeti Egyesület árusai váltják egymást. A pénteki nap különlegessége, hogy bárki jelentkezhet piacozni, aki saját, otthoni termékeit kívánja értékesíteni.

Rétest, lekvárt, ásványokat és még sok egyéb kézműves terméket vagy finomságot hoztak az árusok a Sóstói Piacra a szerdai napon. A Kerezsi Sajt Manufaktúra standjánál például kézműves sajtokat lehet megvásárolni, melyek hagyományos technológiával készültek. A tejtermékek között egy-egy édesség is felbukkan, ezzel színesítve a kínálatot.

„Itt olyan tízféle a sajtunk van. Egyébként 40-50 fajta sajtot készítünk, ide az alap dolgokat hoztam, mert nehézkes 35 fokban a hűtés és azok, amelyek mondjuk füstöltek, jobban eltarthatók. Egy idényt már végigcsináltam. Ez egy érdekes, nagyon szép, esztétikus hely, de mint ahogy Sóstó is az idegenforgalom egyik jeles képviselője, mi is a turistákra alapozunk.” – mondta el Kerezsi Béla, a Kerezsi Sajt Manufaktúra tulajdonosa.

A pénteki piacozás különlegessége, hogy bárki jelentkezhet, aki saját, otthon készített termékeit szeretné értékesíteni. Egész szezonban várják erre az érdeklődőket.

„A Sóstói Piac regisztrációját is a piaccsarnokban végezzük, a kollégáimat kell keresni a piaccsarnokban, vagy a piac@nyirvv.hu e-mail címre egy bemutatkozó levelet küldeni és mindenkivel felvesszük a kapcsolatot, és ahogy a lehetőség adja mindenkinek próbálunk szabad asztalt biztosítani az év folyamán.” – nyilatkozta Kovalecz Róbert piac- és vásártér üzemeltetési irodavezető.

A 9. alkalommal üzemeltetett Sóstói Piac szerdától vasárnapig 16:00 órától napnyugtáig várja a látogatókat, ahol a piaccsarnok, valamint az Aranykapu Népművészeti Egyesület árusai váltják egymást. A portékákat egészen augusztus végéig lehet keresni a tó melletti szökőkútnál.