Szigliget 2020, avagy az Apáczai, Móra, Petőfi és a Vécsey diákjai közösen táboroztak!

Roma Ádám pedagógus írt beszámolót a Szigligeti tábor IV. turnusáról.

2020. július 20-25. között a négy nyíregyházi iskola 60 diákja töltött el egy csodálatos hetet a Balaton partján. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, úgy élményekben, mint ízvilágban.

Sárváron az élményfürdőben csúszdáztunk és csobbantunk nagyokat. Délutánonként a Balaton partján strandoltunk, és gyönyörködtünk a magyar „tenger” látványában.

Szerda délelőtt Keszthelyen hajókáztunk, ahol a táj szépsége mellett egy kalóz szórakoztatta a közönséget színvonalas bűvészmutatványaival.

Csütörtökön a Tapolcai-tavasbarlangban tölthettünk el néhány kellemes órát. Az idegenvezetésnek köszönhetően a gyerekek földrajztudása is mélyült a barlangokról, földtörténetei korokról, majd az elméleti tudással felvértezve a gyakorlatban is megcsodálhattuk Tapolca egyik gyöngyszemét. A gyerekek nagyon élvezték a barlangban a csónakázást, maradandó élmény volt.

Az utolsó előtti napon a Szigligeti várat hódítottuk meg, délután pedig csobbantunk még egyet a „Balcsiban”, és a jövő évi viszontlátás reményében fejeztük be élménydús hetünket.

Miki bácsi konyhája olyan finom ebédekkel és vacsorákkal lepett meg minket, hogy a felszedett kilókat elég lesz letornázni.

Köszönjük Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezetőnek a színvonalas programok megszervezését, figyelmességét, empátiáját, kedvességét, mely hozzájárult a tábor családias légköréhez.

Kapcsolódó galéria

Szigligeti tábor VI. turnus