Szezonzárás az NB-II-ben - A Nyíregyháza Spartacus Ajkára utazik

Az utolsó fordulót rendezik a hétvégén a labdarúgó NB-II-ben. A Nyíregyháza Spartacus az Ajka vendége lesz. A házigazda az 5., a Szpari a 7. helyen áll a tabellán. 

A Szpari múlt vasárnap egy izgalmas mérkőzésen győzte le a Vasast, és a 7. helyen áll a tabellán. Több jó egyéni teljesítmény is volt az utolsó hazai meccsen. Végső Elődnek nem volt könnyű dolga, mivel korábbi gólkirállyal, válogatott játékosokkal kellett párharcokat nyernie. 

- Egész héten éreztem a csapaton az elszántságot, és sikerült is megnyerni a találkozót. Igyekeztünk a pályán egymásnak segíteni, és az volt a célunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk a Városi Stadiontól - mondta Végső Előd játékos. 

A szintén saját nevelésű Szabó Bálint is remekül játszott. Ő az idei szezonban mutatkozhatott be a felnőttek között. 

- Nagy meglepetés volt amikor a Haladás ellen bemutatkozhattam, és izgalommal várom a következő idényt is, amikor a fiatal szabály miatt a mi korosztályunk következik. Szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy a Szpari meghatározó játékosa legyek – tette hozzá Szabó Bálint játékos. 

Fejér Béla remekül védett. A kapus a hosszabbításban büntetőt is hárított. 

- Legtöbbször látom a játékos arcán, hogy hová fogja rúgni a büntetőt. Most is sokáig kivártam, és amikor láttam, hogy a bokáját befelé fordítja, már tudtam, hogy hová érkezik a labda - mondta Fejér Béla kapus. 

Most vasárnap a 38., záró fordulót rendezik a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus Ajkára utazik. 

- A Vasas elleni mérkőzés előtt láttam a tüzet a játékosokban, és a pályán sokat tettek a siker érdekében. Nagyon remélem, hogy ez a lendület megmarad az utolsó meccsre is, és akkor győzelemmel zárhatjuk a bajnokságot - mondta Huszák Géza edző.  

Bár az eredeti tervek szerint a Vasas elleni lett volna az utolsó bajnoki a Városi Stadionban, vasárnap a Nyíregyháza Spartacus II. csapata is elbúcsúzhat a létesítménytől. A Rakamaz elleni megyei II. osztályú találkozót ugyanis a centerpályán tartják. A nagytribün ezúttal nem lesz nyitva, így a szurkolók a régi keleti lelátót, illetve a kanyarokat használhatják majd. Belépő ezúttal sincs, viszont a védettségi igazolványt ellenőrzik a biztonságiak. A Szpariból több fiatal játékos is a napokban érettségizett, így a hétvégén már felszabadultan futballozhatnak. A Rakamaz elleni meccs vasárnap 11 órakor kezdődik.