Szeretsz túrázni? Három szuper, ingyenes alkalmazás a nyári kirándulásokra!
Fotó: Illusztráció

Újabb ingyenes mobil appokat ajánl az eduline, amelyek hasznosak lehetnek a nyári szünetben. Ha szerettek túrázni és a szabadban kirándulni, akkor ezek az alkalmazások nektek is tetszeni fognak.

Fa-lexikon és határozó

A lexikon részletes leírást és képeket tartalmaz az országban és a környéken élő fa- és cserjefajokról. A többszempontú keresőrendszer segítségével – a megfigyelhető és felismerhető tulajdonságok alapján – bárki számára könnyen azonosíthatók az egyes fajok.

Miféle virág is ez?

Előfordult már veletek, hogy sétálás vagy túrázás közben láttatok egy gyönyörű virágot, de nem tudtátok, hogy mi a neve? Ez az alkalmazás a virág színének, élőhelyének és szirmok számának a meghatározásával segít leszűkíteni a kört. A találati listát végig pörgetve könnyen beazonosíthatjátok, hogy pontosan melyik növénnyel találkoztatok.

Kétéltű- és hüllőhatározó

Ha gyakran járjátok a természetet, akkor a korábban ajánlott madárhatározó mellett, a kétéltű- és hüllőhatározó is hasznos lehet számotokra. A találatok szűkítésében segít az alak, élőhely és szín szerinti keresés. Az alkalmazást a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület fejlesztette ki – és a hazánkban előforduló összes kétéltű vagy hüllő megtalálható benne.

 

Forrás: eduline.hu