Szerdán jön a Fradi

1986. februárjában találkozott egymással a Nyíregyháza a Ferencváros a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Akkor a Dalnoki Jenő irányította zöld fehérek 3-1-re győztek a Városi Stadionban, és olyan játékosiak voltak mint Zsiborás, Zsinka vagy éppen Pintér. Később a Fradi meg sem állt a döntőig, de ott büntetőkkel kikapott a Vasastól. A Szpari keretét pedig olyan labdarúgók alkották mint Csehi Tibor, Rabcsák János, Drobni Miklós vagy éppen Gere László. 

Szerdán ismét találkozik a két gárda, de immár az elődöntőben. A Ferencváros immár 35. bajnoki címét megszerezve érkezik Balmazújvárosba, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak nem csak idehaza, hanem nemzetközi szinten is. A Szpari viszont a másodosztályban alkotott maradandót, és közel van ahhoz, hogy szintén megnyerje a bajnokságot, így remélhetőleg az NB-I és az NB-II leendő bajnoka csaphat össze 20 órától. 

A meccs iránt óriási az érdeklődés, a jegyek nagyon hamar elfogytak. Szurkolói buszt ezúttal is indít a Nyíregyháza, de a megszokottnál korábban, 16.45-kor a Városi Stadion parkolójából. Érdemes időben érkezni, mivel 50 fős a busz, ennyi utast vihet magával. Érdemes azoknak is időben elindulni, akik autóval utaznak Balmazújvárosba, mivel a stadion környékén korlátozottan lehet csak parkolni, és a lelátón a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni, a jegyek nem helyre szólóak - a VIP kivételével. A mérkőzést az M4 Sport 12 kamerával élőben közvetíti, VAR viszont nem lesz.