Szerb váltotta a japánt a kéziseknél
Szerb irányítót igazolt a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdásoknál nagy volt a mozgás a téli szünetben, három játékos távozott, kettő érkezett. A csapat szombaton kezdi a tavaszi szezont a Ferencváros otthonában.

Rangadóval kezdi a tavaszt hétvégén a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások a közvetlen rivális, szintén a feljutásért harcoló Ferencváros vendégei lesznek szombaton. Egy megváltozott kerettel utazik majd Budapestre az NYKC, mivel a téli szünetben távozott a japán Mekaru Atsushi, a kapus Goran Angelic és Tóth Balázs is. Helyükre két új játékos érkezett, Leiter Imre Debrecenből, Miloje Dolic pedig Balmazújvárosból. Utóbbi irányító, így kulcsfontosságú a szerepe.

– Tíz napja érkezett hozzánk, az első időszakban még arra voltunk kíváncsiak, mire képes. Miután kiderült, hogy erősödhetünk vele, elkezdtük gyakorolni a figurákat, taktikákat. Nehezítette a helyzetünket, hogy csak az esti órákban tréningezhettünk, és kevesebb edzőmeccset is vívhattunk, ennek ellenére győzni megyünk a Ferencvároshoz – mondta Varga Zsolt szakmai igazgató.

A hétvégi rangadó sorsdöntő lehet a feljutást illetően, mivel a Nyíregyháza 22 ponttal a második, az FTC 21 ponttal a harmadik a tabellán. A listavezető Algyő is erősödött a téli szünetben, azaz, szeretnének feljutni az NB I-be. A bajnoki cím a három csapat között dőlhet el.

Dankó László