Szerb ellenfelet kapott a Fatum Nyíregyháza
Megtartották a klubkupák 2015-2016-os idényének sorsolását. Ezen öt magyar csapat volt érdekelt: a férfiaknál a bajnok Fino Kaposvár a Challenge Kupában indul, míg a női bajnok Linamar-Békéscsaba a CEV-kupa első fordulójában lesz érdekelt. A női Challenge Kupában három magyar csapat is indul majd: a Vasas Óbuda, a Teva Gödöllő és a Fatum Nyíregyháza.

A férfiaknál mindössze egy magyar csapat indul: a bajnok Fino Kaposvár a Challenge Kupában lesz érdekelt, s a somogyiak november 10–12. között játsszák majd első mérkőzésüket a horvát Mladost Marina Kastela ellen, idegenben. A visszavágóra egy héttel később kerül majd sor.

A nőknél a bajnok Linamar-Békéscsaba a CEV-kupában indul majd, s az első fordulóban a görög Olympiakosz Pireuszt fogadják október 27. és 29. között. A második meccset november 10. és 12. között játsszák majd le. Továbbjutás esetén a csabaiak a belga Hermes Ostende és az orosz Dinamo Krasznodar győztesével találkoznak majd. A női Challenge Kupa selejtezőjének második fordulójában három magyar csapat is érdekelt lesz: a Vasas Óbuda az osztrák UVC Holding Graz ellen kezd hazai pályán, a Teva Gödöllő a horvát Mladost Zagreb otthonába utazik, míg a Fatum Nyíregyháza a szerb Jedinstvo Stara Pazovához látogat. Az első mérkőzéseket november 10. és 12. között, a visszavágókat pedig két héttel később játsszák le.

hunvolley.hu