Szeles, de napos, meleg időt hoz a hét második fele

A hét hátralévő részében újabb front nem érkezik, gyakran szeles, de nyáriasan meleg időre készülhetünk, sok-sok napsütéssel.


A szerdai nap időjárását alakító hidegfront csütörtök reggel, délelőtt kelet felé távozik, mögötte alapvetően száraz, kellemesen meleg nyári idő köszönt be a hét második felére.

Csütörtökön eleinte még keleten, délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, majd napközben egyre inkább a napsütés kerül túlsúlyba, a megjelenő gomolyfelhőkből egy-egy jelentéktelen zápor csupán néhol északkeleten és délen alakulhat ki. Az ország északi, északkeleti felén élénk lesz a nyugati-északnyugati szél. Délutánra kellemes tartományba, 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Napsütés, szél, 30 fok közeli maximumok

Pénteken és a hétvégén is a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. Gyakran feltámad viszont az északnyugati szél, a délnyugati tájak kivételével sokfelé élénk, helyenként erős lökések is lehetnek. Kellemesen frissek lesznek a hajnalok, délutánonként pedig 30 fok közelében tetőzik a hőmérséklet.

A napos időben délelőtt 10 és délután 16 óra között sokfelé továbbra is nagyon erős szintet érhet el az UV-sugárzás, célszerű lesz napszemüveget, szalmakalapot viselni, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel védekezni a leégés ellen.


Forrás: idokep.hu