Száz százalék Szpari
Tizedik bajnokiján tizedik meccsét nyerte meg a Nyíregyháza Spartacus.

A Szparinál mindenki bevethető volt, Mátyus János a legerősebb csapatot küldhette pályára. A vendégeknél a korábban Nyíregyházán játszó Novák János és a fia is kezdőben kapott helyet. A Somos SE vezetőedzője, Kovács László betegség miatt nem utazhatott el Nyíregyházára.

Nyíregyháza Spartacus–Somos SE 4–1 (2–0)

Városi Stadion, 1000 néző

Jv.: Jakab Árpád (Kovács II, Kovács)

Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger 83. p) – Szokol, Rubus, Rakovic, Törtei (Farkas 76. p) – Zofcák, Ramos (Csorba 62. p), Kostic, Rezes – Abdouraman, Pölöskey

Vezetőedző: Mátyus János

Somos SE: Horváth – Debreceni, Híves, Sándor, Kerényi, Albert, Fitos, Novák J. (Bakos 46. p), Sólyom, Novák N., Csóka (Szilágyi 74. p)

Edző: Balga József

A vendégek kezdték a találkozót, melynek elején nem forogtak veszélyben a kapuk. A 7. percben aztán Zofcák fejelte Kostic elé a labdát, de utóbbitól kicsit elpattant a játékszer, így hárított a kapus. Csakúgy mint Rezes lövésénél, a léc fölé tolta a labdát Horváth. A 16. percben 28 méterről végezhettek el szabadrúgást a vendégek, de fölé szállt a labda, a másik oldalon pedig Rezes lövésébe vetődtek bele. A 22. percben Törtei végzett el szabadrúgást, a megpattanó labdát Horváth ütötte ki, majd a következő támadás végén Pölöskey fejesét fogta a kapus. A vendégeknél Csóka cselezgetett, majd tíz méterről fölé lőtt. A 31. percben Rezes szép cselek után középre ívelt, Pölöskey pedig a kapuba fejelt. A játékvezető szabálytalannak látta a Szpari támadóját, így nem adta meg a találatot. Öt perccel később egy szöglet után Szokol fejelt, és a jobb oldali kapufát találta el. Kontrára játszottak a vendégek, és az egyik végén Csóka fejelhetett, de elment a labdája a kapu előtt. A 43. percben egy gyönyörű támadás végén megszerezte a vezetést a Szpari. Szép passzok után Rezes László lőtt a kapuba, 1–0. A 47. percben aztán megduplázta előnyét a Nyíregyháza. Pölöskeyt rántották le a 16-oson belül. A játékvezető 11-est ítélt, Sólyom pedig megkapta második sárga lapját, így megfogyatkozott a Somos SE. A büntetőt Zoran Kostic értékesítette, 2–0. Ez volt az állás a szünetben. A második félidőben góllal nyitott a vendég csapat, Albert bombázott 23 méterről a felső sarokba, 2–1. A kapott gól után a Szpari maradt támadásban, a vendégek továbbra is a kontrákban bíztak. A 63. perc viszont újabb hazai gólt hozott. Egy szöglet után Kostic lőtt kapásból, a mellé tartó labdát Szokol Zsolt a kapuba fejelte, 3–1. Irányította a meccset a Spartacus, előbb Pölöskey, majd Zofcák lövése jelezte a csapat fölényét. A 77. percben Kostic csapott be két embert is, majd visszatette lövésre a labdát, de Rezes fölé bombázott. A 85. percben negyedszer is eredményes volt a Szpari. Egy szép Csorba–Farkas összjáték végén utóbbi passzolt középre, Pölöskey Péter pedig a kapuba lőtt közelről, 4–1. Több gól nem esett, a Nyíregyháza tizedik bajnokiját is megnyerte.

További képekért kattintson a fotóra!

Mátyus János: – Több gólt ígértem a szurkolóknak a héten, végül négy szép találatot szereztünk, és megérdemelten nyertünk.

A Nyíregyháza–Somos SE mérkőzést vasárnap 18.00 órától tekinthetik meg teljes egészében a Nyíregyházi TV-n. 

Dankó László