Szarajevóban az ülőröplabdások
Rangos nemzetközi tornán indul a Nyíregyházi Sportcentrum együttese.

A Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda-csapata május 27–29. között Szarajevóba utazik, ahol részt vesz az év legnívósabb meghívásos ülőröplabda tornáján. A magyar bajnoki címet áprilisban megnyerő csapatunk illusztris társaságban szerepelhet, ugyanis a hat nemzet válogatottjai mellett a 27-szeres német bajnok és gyógyszergyár által szponzorált TSV04 Bayer Leverkusen, a horvátok fővárosi csapata, a Hrabri Zagreb, és a rendező, a világon minden elérhető nemzetközi címet jelenleg birtokló, bosnyák válogatott gerincét adó OKI Fantomi gárdája képvisel. A bosnyákokat is beleszámítva, a 10 résztvevő csapatból, 5 csapat szerepelni fog a szeptemberben megrendezendő Riói Paraolimpián! Ezeket figyelembe véve, óriási fegyvertény, hogy a válogatott szinten kevésbé jegyzett országunkból részt vehet egy klubcsapat a tornán.

A csoportbeosztásnál kiderült, hogy a nyírségi fiúk számottevő erőt képviselhetnek, mert a két csoportra osztott mezőny erősebb kvintettjében kaptak helyet. Az „A” csoportban szereplő csapatok az elmúlt 4 évben számos dobogós pozíciót nyertek. Brazília válogatottja Paraolimpiai 5. helyezett, Világbajnoki 2. helyezett, Interkontinentális Kupa 2. helyezett, és 4 év alatt 2-szer nyerte meg az Amerika bajnokságot. A Riói Paraolimpia résztvevője. Világranglista 2. helyezett. Németország válogatottja Paraolimpiai 3., Világbajnoki 6., Interkontinentális Kupa 5., Európa-bajnoki 2. és 3. hellyel rendelkezik
az olimpiai ciklus alatt. A Riói Paraolimpia résztvevője. Világranglista 5. helyezett. Egyiptom válogatottja, Paraolimpiai 6., Világbajnoki 4., Interkontinentális Kupa 3., kétszeres Afrika-bajnoki hellyel rendelkezik az olimpiai ciklus alatt. A Riói Paraolimpia résztvevője. Világranglista 4. hellyel rendelkezik. A Hrabri Zagreb klubcsapatát, szokás szerint bosnyák játékosokkal erősítik meg a tornára.

A torna lebonyolítása során a csoportmérkőzések 2 nyert szettig tartanak, és a csoporthelyezések kialakulása után a két csoport azonos helyezettjei keresztbe játszanak egymással a végső pozíciók eldöntéséért. Emiatt minden nyert mérkőzésen 1-2 helyezés múlik, ami nagy koncentrációt és erőt igényel a csapatoktól. A nyíregyházi csapat ezért két hete egy rövid edzőtábort tartott. Bízunk benne, hogy a sportcentrumos fiúk az esélyeket felülírva és esetleges bravúrt bemutatva, sikeresen szerepelnek a tornán.