Szállás.hu: „a legkedveltebb látnivalók között várak, fürdők és a Nyíregyházi Állatpark!”
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A Szállás.hu felmérése szerint átlagosan 49 400 forintért foglaltunk szálláshelyet tavaly, a bruttó díjbevétel több mint 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A Turizmus Online azt is kiemelte, a Szállás.hu a külföldre indulók a népszerű horvát településeket, valamint a lengyel és osztrák síparadicsomokat látogatták. A legkedveltebb látnivalók várak, fürdők és a Nyíregyházi Állatpark voltak.

Az online szolgáltató lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 49 400 forintos átlagos foglalási érték csaknem 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A legnépszerűbbek az egyéjszakás és kétéjszakás foglalások voltak, előbbi 35, utóbbi 33 százalékos részesedéssel bír, az átlagos foglalási hossz 2,26 éj volt.

A legtelítettebb nap augusztus 17-e, szombat volt. A magyarok zöme belföldön Siófokot, Hajdúszoboszlót vagy Budapestet választotta, de Balatonfüred, Eger, Hévíz és Zalakaros is népszerű volt.

A legolcsóbb foglalás 2500 forint volt, a legdrágább több tízmillió forintba került.

A külföldre indulók a népszerű horvát településeket, valamint a lengyel és osztrák síparadicsomokat látogatták. A legkedveltebb látnivalók várak, fürdők és a Nyíregyházi Állatpark voltak.

A Szállás.hu az idei évre is hasonló folyamatokat vár, Szigetvári József, a szolgáltató vezetője szerint 5-6 százalékkal emelkedhet a forgalom, de ez akkor érhető el, ha az áfacsökkentés hatását minőségi kiszolgálásra, kapacitásfejlesztésre és a munkaerő megtartására fordítják. Emellett elengedhetetlen, hogy a szálláshelyek továbbra is alkalmazzák a dinamikus árazást, és ez által az egy-két százalékpontos vendégszám-növekedés mellett is lehetséges a szállásdíj-bevételek öt-hét százalékos növelése.

 

Forrás: Turizmus Online